"Atsaucoties raidījuma "Zebra" vadītāja Paula Timrota aicinājumam, stundiņu pafilmēju regulējamo gājēju pāreju Brīvības ielā. Ceru, ka video noskatīsies arī Valsts policija un kaut kas tiks darīts lietas labā," pauž video autors, apvienības "Pilsēta cilvēkiem" aktīvists Kaspars Zandbergs.

Ātruma ierobežojums uz Brīvības ielas, kur šobrīd noris remonts, ir 30 kilometri stundā, atgādina Zandbergs. Dzeltenā signāla ilgums luksoforā ir četras sekundes, viņš norāda. "Bet vienalga pamanās būt autovadītāji, kas gājēju pāreju šķērso pie sarkanā signāla! Video beigās redzams pats šausmīgākais moments, proti, mopēdists un velosipēdists pārbiedē cienījama vecuma kundzi," safilmēto komentē aculiecinieks.

Zandbergs ierosina Rīgā ieviest sarkanās gaismas fotoradarus, lai transportlīdzekļu vadītāji pie dzeltenā signāla nevis "spiestu grīdā", bet gan samazinātu ātrumu un apstātos. "Šis ir tikai viens luksofors, kur ik dienu, ik stundu pa vairākiem transportlīdzekļu vadītājiem brutāli neievēro ceļu satiksmes noteikumus. Arī uz gājēju pārejas Brīvības ielā pie Artilērijas ielas vērojama līdzīga aina," novērojis aktīvists, un piebilst, ka tieši tur viņu šovasar gandrīz notrieca auto.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!