"Trešdien, 20. septembrī, Madridē, uz Katalonijas pilsētām sūtīja gan kareivjus, gan arī policiju. Arestēja daudzus Katalonijas politiķus. Augu dienu virs Barselonas lidoja helikopteri," no Barselonas ziņo "Delfi" lasītājs Jevgenijs.

"Visu dienu un nakti virs Barselonas lido Madrides helikopetri. Ap pulksten 22 trešdien, 20. septembrī, Katalonijas laukumā cilvēki protestēja pret arestiem un atbalstīja Katalonijas neatkarību," ziņo Jevgenijs.

Portāls "Delfi" vēstījis, ka Spānijas policija veikusi kratīšanu Katalonijas reģiona ministrijās Barselonā. Policija pārbaudījusi dokumentus Ekonomikas ministrijā, Ārlietu ministrijā un reģiona valdības rezidencē. Tikmēr Spānijas mediji ziņo, ka kratīšanu laikā aizturētas 14 personas, tostarp reģiona ekonomikas ministrs.

Ziņots, ka pirmdien, 11. septembrī, Katalonijas neatkarības atbalstam Barselonas ielās izgāja miljons cilvēku. Jau vēstīts, ka Katalonijas reģionālais parlaments 6. septembrī pieņēma likumu, kas sagatavos ceļu referenduma rīkošanai par reģiona neatkarību no Spānijas 1. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!