"Piektdienas, 14. aprīļa, vakarā ap pulksten 19 Stopiņu novada Vālodzēs debesīs varēja skatīt īpatnēju parādību – divas saules," raksta "Delfi ' lasītāja Lauma Zommere.

"Varbūt kāds var izskaidrot, no kā šāds fenomens radies?" vaicā lasītāja.

Latvijas Universitātes Astronomijas institūta pētnieks Ilgonis Vilks, komentējot lasītājas redzēto parādību teic, ka mazais Saules halo ir visai izplatīta parādība. Šajā gadījumā redzams nevis vesels aplis, bet tikai viens fragmentiņš. Tā tas esot visbiežāk, kad saules mazs fragmentiņš redzams no tās pa labi vai pa kreisi.

"Saules halo rodas, saules gaismai lūztot ledus kristāliņos augstu mākoņos. Aicinu cilvēkus biežāk skatīties debesīs. Lai redzētu halo, uz sauli jālūkojs, ja to aizsedz ar plaukstām, vai arī tā, ka ēkas stūris aizsedz sauli. Iespējams, ka varēs redzēt ap sauli riņķi," skaidro Astronomijas institūta pētnieks.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!