Sestdien, 8. aprīlī, Rīgā, Čaka un Stabu ielas krustojumā, trafarēts Valsts ieņēmuma dienesta auto pēkšņi ieslēdza zilās bākugunis, palielināja braukšanas ātrumu un krustojumu šķērsoja pie sarkanas gaismas, ziņo "Delfi" aculiecinieks Jānis. Valsts ieņēmumu dienestā (VID) pārmetumus noraida un akcentē, ka darbinieks rīkojies saskaņā ar noteikumiem.

"Automašīna bija trafarēta ar VID atpazīšanas zīmēm un zilo bākuguni. Braucot centra virzienā, uz Zemitānu tilta bez iemesla pēkšņi sāka pārsniegt atļauto braukšanas ātrumu un brauca pa sabiedriskā transporta joslu. Čaka un Pērnavas ielu krustojumā, nesamazinot ātrumu, pārbrauca pie sarkanās gaismas. Neizmantoja ne gaismas, ne skaņas signālu," vēsta Jānis.

Pēc pāris minūtēm aculiecinieks spēkratu ieraudzījis pie Čaka un Stabu ielas krustojuma. Vadītājs pēkšņi ieslēdza zilās bākugunis un nogriezās pie sarkanās gaismas.

"Ļoti vēlos saņemt atbildīgo personu atbildi par šo pārkāpumu, ņemot vērā, ka auto atradās tikai viena persona. Vai tiešām šim auto vadītājam bija tik svarīgs uzdevums?" neizpratnē Jānis.

Dienestā norāda, ka konkrētajā gadījumā VID darbinieks rīkojies saskaņā ar Ministru kabineta un Ceļu satiksmes noteikumiem. Šķērsojot Čaka un Stabu ielu krustojumu, bijušas iedegtas gan zilās bākugunis, gan arī skaņas signāls.

VID sabiedrisko attiecību daļā skaidro, ka Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldes amatpersonas nodrošina operatīvās darbības pasākumus, atsevišķus kontroles pasākumus un procesuālās darbības noziedzīgu nodarījumu atklāšanā un novēršanā. Tādējādi amatpersonas veic paaugstinātas bīstamības dienesta pienākumus.

Starp šādiem pienākumiem ir kontrabandas preču aizturēšanu, kontrabandā iesaistītu personu aizturēšanu. To personu aizturēšanu, kas saistītas ar narkotisko/psihotropo vielu nelikumīgu pārvietošanu un uzglabāšanu. tāpat Muitas pārvaldes darbinieki veic aizturētu peronu konvojēšanu uz vai no īslaicīgās aizturēšanas vietām vai ieslodzījuma vietām. Veic arī aizdomās turēto vai meklēto personu piespiedu atvešanu, transportlīdzekļu apturēšanu muitas kontroles veikšanai visā Latvijas Republikas teritorijā.

Muitas policijas pārvaldes amatpersonas tāpat veic arī aizturēto personu un mantas apsardzi, izņemtas skaidras naudas pārvadāšanu un apsardzes nodrošināšanu. Īsteno citas atsevišķas operatīvās darbības un nodrošina atbalstu kriminālprocesuālajās darbībās kriminālprocesa virzītāja uzdevumā.

"Iepriekšminētu funkciju nodrošināšanai VID Muitas policijas pārvaldes rīcībā ir speciāli transporta līdzekļi un operatīvā transportlīdzekļa vadītāji rīkojas atbilstoši Ministru kabineta un ceļu satiksmes noteikumiem," norāda VID pārstāve Evita Teice-Mamaja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!