Ābolu drumstalu kūka (crumble)

Delfi

Ābolu laiks turpinās. Tāpēc te īsts komforta ēdiens vēsiem vakariem.

Sastāvdaļas:

  • 200 g ābolu, nomizoti, sagriezti šķēlēs
  • 100 g aveņu
  • 1 tējk. tumši brūnā cukura

drumstalām:

  • 100 g kviešu miltu
  • 50 g auzu pārslu
  • 75 g brūnā cukura
  • 50 g sviesta

    Pagatavošana:

  • Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Ietauko cepamos trauciņus ar sviestu.
  • Ābolus samaisi ar avenēm un cukuru un liec cepamajos trauciņos. Liec krāsnī un cep 10 minūtes.
  • Tikmēr gatavo drumstalas. Visas sastāvdaļas samaisi kopā, līdz izveidojas drumstalas. Kad pagājušas 10 minūtes, izņem trauciņus no krāsns, uzber uz augļiem drumstalas un liec krāsnī uz vēl 15 minūtēm.
  • Vislabāk baudīt siltu. Vari pasniegt ar plombīra vai vaniļas saldējuma bumbu.

Rezultāts:

  • Deserts 2 personām

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!