Foto: DELFI Aculiecinieks
2012.gadā patīkamus brīžus mums sagādāja lasītāju iesūtītie vērojumi Aculiecinieka joku sadaļai. Sūtījumi ir bijuši daudz, taču par humora izjūtu, tā sakot, vienmēr var diskutēt.

Piedāvājam šogad publicēto joku un pigoru izlasi, reportāžas, kuras mūsu lasītāji visvairāk ir lapojuši vai komentējuši.

Cilvēki gan ir jocīgi...

Foto: DELFI Aculiecinieks

Februāra sākumā Eiropas Savienības valstis pāršalca skumja ziņa - aizsalis Briseles čurājošais puisēns. Uz šo ziņu steidzīgi reaģēja kāds rīdzinieks, kurš iesūtīja mūsu pašu "čurājošo puisēnu" Centrāltirgū. Turklāt, ja Briseles puisēns ir tikai skulptūra, tad mūsējais - dzīvs un nekad neaizsalst. Vairāk - 'Čurājošais puisēns' Centrāltirgū neaizsalst nekad!

Janvāra un februāra aukstums bija tik nešpetns, ka daži mūsu valsts nodokļu maksātāji pat atteicās iet uz darbu. Savukārt citi priecājās par sala radītajām pārmaiņām viņu izskatā.

Ja ziemā joki nedaudz sasildīja, tad karstajā vasarā dažādi jokaini vērojumi mazliet atvēsināja. Lūk, atgadījums Tukumā. Rīts, 7:21. Sakiet, ko padomāja divas garām ejošās meitenes, ieraugot šādu skatu?

Vai arī - ar ko nodarbojas īsts vīrietis, kamēr sieva iepērkas veikalā? Dzer alu? Nekā nebija! Lūdzu, te jums būs pareizā atbilde.

Daudzi, kas ir pastaigājušies pa Vecrīgas ielām, ir pamanījuši (vispirms jau sadzirdējuši) lieliskās operdziedātāja Ulda Leiškalna uzstāšanās. It kā jau nekas īpašs. Ja tikai Leiškalna balsij nepiemistu maģiskas spējas. To pamanīja arī kāds mūsu lasītājs, kura videokamera fiksēja, kā dziedātāja balss iedarbojas uz tūristiem: Leiškalns Vecrīgā dara brīnumainas lietas (video)


Jautrie Cēsu ceļu būvētāji un asprātīgi risinājumi, kā uzlabot dzīvi

Foto: DELFI Aculiecinieks

Šī gada 23.augustā Jānis no Cēsīm DELFI Aculieciniekam iesūtīja traģikomisku vērojumu. Ceļu būvētāji, paplašinot ielu, bija pamanījušies braucamajā daļā atstāt apasfaltētu stabu.

Pēc publikācijas DELFI Aculieciniekā stabs no brauktuves gan tika aizvākts, taču Cēsu ceļu apsaimniekotāji palika uzticīgi savām jokdaru tradīcijām, un nu jau citā vietā uzstādīja divas vienādas ceļa zīmes. Vismaz kaut kas...

Lūk, vēl daži mūsu lasītāju iesūtītie jocīgie vērojumi. Piemēram, vai kāds var pateikt kādām vajadzībām tiek izmantota šī izlietne? Un vai šai būvei ir būvvaldes atļauja? Bet tā izskatās Krīzes laika mēbeļu salons, kas darbojas Podniekos. Savukārt mūsu lasītājs Alex Vecmīlgrāvī pamanīja jaunu pakalpojumu centru cilvēkiem, kas ir saslimuši.


Google uzlabo omu

Foto: DELFI Aculiecinieks

2012.gadā veicām divas lasītāju aptaujas, kas saistītas ar interneta vietni Google.com. Pārlūkā ierakstot kādu atslēgas vārdu, tas automātiski piedāvā populārākos ievadītos vārdu salikumus. No tā var secināt, ko cilvēki visvairāk meklē tīmeklī.

Aculiecinieka autors ar segvārdu "NordK" gribēja nopirkt flīzes. Ierakstot "kur nopirkt...", pārlūks piedāvāja populārāko Latvijas interneta lietotāju meklēto frāzi: "Kur nopirkt marihuānu". Tā nu mēs sākām paši savu izpēti, meklējot atbildes, piemēram, uz šiem jautājumiem - Par ko latvieši vēlas kļūt? Ko latvieši visvairāk grib dabūt? Eksperimentu joprojām ir iespēja turpināt. Ja arī jūs būsiet pamanījuši ko neparastu, ziņojiet par to DELFI Aculieciniekam.

Vasarā Goole mūs priecēja ar cita sava pakalpojuma iespējām  - Google Street View.

Zināms, ka šī servisa automašīna krustu šķērsu ir izbraukājusi arī mūsu zemīti un iemūžinājusi vietas un cilvēkus. Aicinājām lasītājus iesūtīt pašas jocīgākās, neparastākās, smieklīgākās Google Street View fiksētās ainiņas. Ar labākajiem atradumiem joprojām var iepazīties šeit.


Par sliekām, cūkām un Karlsonu...

Foto: DELFI Aculiecinieks

Informatīvi uzraksti dažkārt mēdz būt arī izklaidējoši. Avīžu sludinājumi, paziņojumi kaimiņiem, brīdinājumi un uzsaukumi - tas viss var būt "pelēks" un garlaicīgs... Protams, ja pie spalvas nav ķēries cilvēks ar labu humora izjūtu. Savukārt tas viss kaut kur pazustu, ja ne aculiecinieku vērīgā acs un līdzi paņemtā fotokamera.

- Ar kādiem vārdiem pārdod cūku

- Pārdodam dzīvokli Karlsonam

- Vai Latvijā darbojas likums par slieku privatizāciju?

- Īpaši izdevīgs taksis

Veikalnieki, dariet mūsu dzīvi jautrāku!

Foto: DELFI Aculiecinieks

Neierastas un komiskas lietas šad tad var vērot veikalos un citās tirdzniecības vietās. Tas attiecas ne tikai uz laipniem aicinājumiem pircējiem izvēlēties vēlamo preci, bet arī uz tādu lietu, kā pārdevēja saruna ar klientu: Ko var redzēt, paskatoties pāri kasiera plecam? 

Visizplatītākie, protams, ir atlaižu paziņojumi, kad, piemēram, zeķes tirgo kā cepures, vai arī jums tiek piedāvāts izdevīgs variants nopirkt divas preces par triju cenu.

Savukārt, lai pārdotu cepuri, ir svarīgi pievērst uzmanību tam, kas uz tās rakstīts. Bet citos veikalos pirmsskolas laikā bērnus jau sāk iepazīstināt ar pieaugušo dzīvi. Tāpat, izskatās, ka veikalnieki ļoti labi pārzina savu pircēju sliktos ieradumus. Par to liecina kaut vai šis paziņojums būvmateriālu veikalā.

Tā kā varam vien teikt paldies veikalniekiem - jūs mūsu dzīvi darāt jautrāku. Tā turpināt!


Ušak-off, Mr20%, Puzes Hūte un citi Gaujmalieša varoņi

DELFI lasītājiem ir pazīstams viens no Aculiecinieka regulārajiem autoriem Jūsmis Skaidris Gaujmalietis. Decembra sākumā apritēja apaļš gads, kopš Gaujmalieša feļetonu maratona sākuma. Tiem, kas seko līdzi šai rakstu sērijai, ir pazīstami dramatisko notikumu galvenie varoņi - Ušak off, Mr20%, "Jenotība", Puzes Hūte un citi. Šie varoņi nekautrējas būt dzīvi, ar pretenzijām uz savu vietu citu vidū, viņi ir kaislīgi un viltīgi. Gandrīz viss kā dzīvē! Cerēsim, ka Jūsmis Skaidris Gaujmalietis turpinās savu daiļradi arī 2013.gadā un publicēšanai izmantos jau iekaroto Aculiecinieka auditoriju. Mūs taču interesē, ko atkal būs sadarījuši Ušak off vai Puzes Hūte.

Ar Gaujmalieša darbiem joprojām var iepazīsties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!