Foto: DELFI
Atzīmējot Baltijas ceļa gadadienu, Alūksnē, Lielā Ezera ielas skvērā otrdien notiks pasākums ''Ziedu ugunskuri Latvijai'', informēja Alūksnes novada domē.

Pašvaldība aicina Alūksnes pilsētas un visa novada iedzīvotājus aktīvi iesaistīties Baltijas ceļa atcerei veltītajā pasākumā, dāvinot ziedus simbolisko ziedu ugunskuru veidošanai.

Baltijas ceļa atceres pasākums 23.augustā sāksies plkst.17.30, bet ziedus uz skvēru iedzīvotāji aicināti nogādāt no plkst.9 līdz 15, kad tos izkārtos kompozīcijās.

Arī novada pagastu iedzīvotāji var atbalstīt šo atceres pasākumu, dāvājot ziedus kompozīcijām. Ziedus viņi var nogādāt savās pagastu pārvaldēs, kas rūpēsies par to atvešanu uz Alūksni.

Arī pērn, atzīmējot Baltijas ceļa gadadienu, Alūksnes novada ļaudis dāvināja ziedus, no kuriem tika izveidota 55 metrus gara ziedu josta ar latviešu rakstu zīmēm.

Baltijas ceļš bija unikāla, mierīga masu demonstrācija, kas notika 1989.gada 23.augustā, kad vairāk nekā miljons cilvēku sadevās rokās, lai veidotu 600 kilometrus garu cilvēku ķēdi caur trim Baltijas valstīm, vienojot Igauniju, Latviju un Lietuvu centienos pēc brīvības.

Demonstrācija atzīmēja piecdesmito gadadienu, kopš 1939.gadā tika parakstīts Vācijas un Padomju Savienības neuzbrukšanas līgums un tā slepenie papildprotokoli, kas sadalīja ietekmes sfēras Austrumeiropā un noveda pie Baltijas valstu okupācijas un aneksijas.

Baltijas ceļš ir iekļauts UNESCO "Pasaules atmiņas" Starptautiskajā reģistrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!