Šogad 20. reizi tiek organizētas orientēšanās sporta daudzdienas "Kāpa", kas no 30.jūnija līdz 2.jūlijam notiks Cēsu rajona Straupē. Pirmo reizi šīs 3 dienu sacensības notika 1987.gadā Tukumā, un tās organizētāji ir orientēšanās klubs "Kāpa". Pēdējos gados šīs starptautiskās sacensības - lielākie Latvijas orientēšanās svētki - ir kļuvušas arī par populārākajām Baltijas valstīs, portālu "Delfi" informēja Latvijas orientēšanās federācija.
Šogad "Kāpā" visas trīs dienas sacensības notiks klasiskajās distancēs, un uzvarētāji 54 dažādās vecuma un meistarības grupās tiks noteikti pēc rezultātu kopvērtējuma. Otrā sacensību diena vīriešu un sieviešu Elites grupām iekļauta pasaules ranga sacensību skaitā, līdz ar to dalībnieku vidū gaidāmi vairāki pasaules spēcīgākie sportisti.

Otrās sacensību dienas pievakarē dalībniekiem paredzēts starts sprinta distancē, kas risināsies Straupē un iekļauts Straupes 800 gadu jubilejas svētku programmā.

Sacensības "Kāpa" parasti pulcē kopā 1500 līdz 2000 dalībniekus dažādās vecuma un meistarības grupās – skrien gan iesācēji, gan arī elites grupas sportisti. Vislielākais dalībnieku skaits šajās sacensībās bija 90-to gadu sākumā, kad tas pārsniedza 2000. Pagājušajā gadā "Kāpa 2005" piedalījās 1661 dalībnieks, un bija pārstāvētas 16 valstis – Latvija, Igaunija, Lietuva, Krievija, Zviedrija, Somija, Anglija, Ungārija, Austrija, Austrālija, Īrija, Čehija, Slovākija, Vācija, Šveice un Polija.

Pieteikšanās šī gada "Kāpai" jau ir sākusies, tā iespējama arī on-line www.kapaok.lv Līdz 12.maijam pieteikšanās par pazeminātu maksu.

Kontaktpersona:
Sacensību galvenais tiesnesis
Indulis Peilāns, mob. 9494087
Kluba 'Kāpa" prezidents
e-pasts: indulis@kapa.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!