"Jaunais laiks" (JL) maijā atkal ir kļuvis par populārāko partiju, par kuru Saeimas vēlēšanās balsotu 10,7% vēlētāju - par 0,8 procenta punktiem vairāk nekā aprīlī, liecina "Latvijas faktu" veiktā aptauja.
Maijā par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) balsotu 10,5%, par Tautas partiju (TP) - 10,3%, par politisko organizāciju apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) - 9,7%, par apvienību "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) - 7,9%, bet par "Saskaņas centru" - 5,1% vēlētāju.

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu maijā, pārējās partijas nesavāktu 5% vēlētāju atbalstu. Par "Latvijas ceļa" un Latvijas Pirmās partijas (LC/LPP) apvienību maijā balsotu 3,9%, par Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju (LSDSP) - 3,4%, par "Jaunajiem demokrātiem" - 1,3%, par politiski patriotisko apvienību "Dzimtene" - 0,6%, par "Visu Latvijai!" - 0,5%, par Sociāldemokrātu savienību (SDS) - 0,3%, par "Latvijas kalvi" - 0,3%, par Konservatīvo partiju - 0,1%, bet par kādu citu partiju - 0,7% aptaujāto vēlētāju.

Par kuru partiju balsot, nebija izlēmuši 23,6% aptaujas dalībnieku, bet 11,1% paziņojuši, ka nepiedalīsies vēlēšanās.

Salīdzinot ar šā gada aprīli, vēlētāju atbalsts TP palielinājies par 1,6 procenta punktiem, JL - par 0,8 procenta punktiem, SC - par 0,4 procenta punktiem, LSDSP - par 0,5 procenta punktiem, "Dzimtenei" - par 0,2 procenta punktiem, "Visu Latvijai!" - par 0,1 procenta punktu, "Latvijas kalvei" - par 0,3 procenta punktiem, bet Konservatīvajai partijai - par 0,1 procenta punktu.

Vēlētāju atbalsts ir samazinājies ZZS - par 0,4 procenta punktiem, PCTVL - par 0,3 procenta punktiem, bet TB/LNNK - par 0,3 procenta punktiem.

"Latvijas faktu" aptauja veikta laikā no 12. līdz 23.maijam, aptaujājot 1005 Latvijas pastāvīgos iedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!