Otrdien no rīta Ventspils 1. ģimnāzijas 10. klases skolnieks ieradās skolā ar nokavēšanos un ar diviem nažiem uzbruka klasesbiedriem, Ventspils domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.
Incidents notika bioloģijas stundā, kuru vadīja skolotāja Irīna Ivane, kura operatīvi reaģēja, aizstāvot audzēkņus ar klasē esošajiem mācību līdzekļiem un pie cietušo brūcēm pieliekot pārsējus.

Uzbrucējam pēc incidenta izdevās aizbēgt, tomēr valsts policijas Ventspils pilsētas policijas pārvaldes operatīvas rīcības rezultātā uzbrucējs ir aizturēts un atrodas policijas iecirknī, kur tiek nopratināts.

Nekavējoties tika izsaukta policija un neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, kas cietušos nogādāja Ventspils slimnīcas uzņemšanas nodaļā. Ventspils 1. ģimnāzijas direktore sazinājās ar cietušo skolēnu vecākiem. Pēc Ventspils slimnīcas galvenā ārsta Gundara Daudzes vārdiem, cietušajiem ir virspusējas grieztas un durtas brūces, kas nerada briesmas viņu veselībai un dzīvībai. Pēc palīdzības sniegšanas visi cietušie atlaisti mājās.

Klasei, kurā notika minētais incidents, mācību stundas tika pārtrauktas, savukārt pārējās klasēs mācības turpinās saskaņā ar stundu sarakstu. Skolotāja Irīna Ivane, neskatoties uz piedāvāto iespēju doties mājās pēc pārdzīvotā stresa, tomēr turpinās vadīt stundas.

Trešdien tiem skolēniem, kuru klasē notika incidents, kā arī viņu vecākiem, kuri to vēlēsies, būs pieejama psihoterapeites Ināras Vārpas palīdzība.

Pēc 1. ģimnāzijas pedagogu vārdiem, uzbrucējs esot vienpatis, uzvedības problēmas nav novērotas, jaunietis bijis mierīgs, mācījies viduvēji, aizrāvies ar datoru. Uzbrucēja rīcības motīvi nav zināmi. Par notikušo ierosināta krimināllieta, policija veic izmeklēšanu.

Skolēns policijā paskaidrojis, ka juties kā izsmiekla objekts klasē, un, skatoties amerikāņu filmas, nolēmis risināt savas problēmas šādā veidā. Pēc izrēķināšanās ar klasesbiedriem viņš gribējis izdarīt pašnāvību.

Valsts policijas Preses birojā portālu "Delfi" informēja, ka jaunieti negatīvi ietekmējusi klasesbiedru attieksme.

Skolēns savainoja četrus savus klasesbiedrus un vienu skolēnu no citas klases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!