Komentējot sabiedriskās aptaujas rezultātus, ka 47% Igaunijas iedzīvotāju vēlas redzēt maigāku un savaldīgāku Igaunijas uzvedību attiecībā pret Krieviju, Igaunijas premjers Andruss Ansips sacījis, ka viņš "neredz to vietu, kur vajadzētu būt daudz piekāpīgākiem un maigākiem", ziņo Krievijas aģentūra RIA "Novosti".
"Kur mums būt maigākiem? Mums taču nav nekādu pretenziju pret Krieviju. Es neredzu to vietu, kur vajadzētu būt daudz piekāpīgākiem un maigākiem. Savā valstī mēs paši pieņemam lēmumus par to, kā mums dzīvot Igaunijā, un mēs neklausīsimies pavēles vai pārmetumus no kaut kurienes. Šajā jautājumā nekādas piekāpšanās vai maiguma nevar būt," sacījis premjers.

Ansips arī norādījis, ka, viņaprāt, attiecības ar Krieviju ekonomikas jomā vai arī starp pašiem iedzīvotājiem ir labas, taču oficiālā līmenī regulāri skan nepamatota pret Igauniju vērsta kritika.

"Ja mēs paskatāmies uz Krievijas tūristu skaitu, kuri ir apmeklējuši Igauniju pagājušajā gadā, tad varam redzēt, ka tas ir palielinājies par 20%. Ja mēs paskatāmies uz tirdzniecības apjomiem, kuri pagājušajā gadā ievērojami ir auguši, tad varam teikt, ka attiecības starp Igauniju un Krieviju ir pat vairāk nekā labas," sacījis premjerministrs "Raadio 4".

Tiesa, viņš arī piebildis: "Bet, ja mēs paskatāmies uz attiecībām visaugstākajā līmenī, tad varam dzirdēt nepamatotu kritiku no Krievijas, taču ir skaidrs, ka Krievija kritizē visus, visus pēc kārtas," sacījis Ansips. Kā piemēru viņš ir minējis Krievijas ekonomiskās problēmas ar Eiropas Savienību, Poliju, Lietuvu, Moldovu, Gruziju, Ukrainu un Baltkrieviju.

"Šādu nepamatotu kritiku mēs dzirdam pēdējos 15 gadus, bet es ceru, ka arī šīs attiecības uzlabosies, tāpat kā uzlabojas attiecības starp cilvēkiem, par ko liecina Krievijas tūristu skaits, kas apmeklē Igauniju, un igauņu tūristu skaits, kas apmeklē Krieviju, vai arī tirdzniecības apjomu pieaugums. Tā ka vēl ir iespējas šo attiecību attīstībai," sacījis Igaunijas valdības vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!