Piektdien, 29. jūnijā sāksies orientēšanās sporta daudzdienu sacensības "Kāpa 2007". Šogad sacensībām pieteicies pēdējos gados lielākais dalībnieku skaits – tajās startēs 1869 orientēšanās sporta entuziastu. "Kāpa 2007" notiks no 29. jūnija līdz 1. jūlijam Liepājas rajonā – Jūrmalciemā, Nīcā un Liepājas pilsētā.
"Kāpā" visas trīs dienas sacensības notiks klasiskajās distancēs, un uzvarētāji 57 dažādās vecuma un meistarības grupās tiks noteikti pēc rezultātu kopvērtējuma. Otrā sacensību diena vīriešu un sieviešu Elites grupām iekļauta pasaules ranga sacensību skaitā, līdz ar to dalībnieku vidū būs vairāki pasaules spēcīgākie sportisti.

Otrās sacensību dienas pievakarē dalībniekiem paredzēts starts sprinta distancē, kas risināsies Liepājas pilsētas ielās. Sprinta rezultāti neietilps trīsdienu kopvērtējumā, tomēr tas ir viens no Latvijas sprinta kausa etapiem. Šogad arī uz sprinta sacensībām ir pieteicies rekordliels dalībnieku skaits – 485 sportisti. 2006. gadā sprinta distancē startēja tikai 289 sportisti.

Sacensības "Kāpa" regulāri pulcē kopā daudz dalībnieku, un pēdējos gados dalībnieku skaitam ir tendence pieaugt. Pagājušajā gadā "Kāpa 2006" piedalījās 1523 dalībnieki, šogad jau 1869. Vislielākais dalībnieku skaits šajās sacensībās gan bija 90-to gadu sākumā, kad tas pārsniedza 2000.

Kaut arī oficiāla pieteikšanās ir beigusies, visi orientēšanās sporta interesenti, kas nolems piedalīties "Kāpa 2007" šīs nedēļas laikā, sacensībām varēs pieteikties arī uz vietas un startēt, tā saucamajās, "Direkt grupās". "Kāpā" būs 4 dažādas "Direkt" grupas - gan vieglākas un īsākas distances, gan arī sarežģītākas un garākas distances. Uzvarētājus "Direkt" grupās nosaka izlozējot nevis pēc ātrākā laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!