Apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) nosoda apšaubāmā, it kā vēsturiskā datuma izmantošanu, gatavojot tā saukto "krievu marša" gājienu šā gada 8.septembrī Rīgā.
TB/LNNK valde uzskata, ka šādu un līdzīgu pasākumu rīkotāju patiesais mērķis ir kārtējo reizi stiprināt lielkrievu šovinistisko pārliecību Latvijā, sacīja apvienības preses sekretārs Rolands Pētersons.

Latvijas Nacionāli demokrātiskā partija (LNDP) 8.septembrī dosies gājienā uz Saeimu, iepriekš informēja LNDP priekšsēdētājs Jevgēņijs Osipovs.

LNDP gājienā, kas nosaukts par "Krievu maršu", dosies kopā ar krievu sabiedrisko savienību "Dzimtene".

Osipovs sacīja, ka 8.septembris izvēlēts tāpēc, ka tā esot Kuļikovas kaujas gadadiena, kad krievu tauta sāka atbrīvošanos no mongoļu-tatāru jūga.

Gājiena laikā, kam būšot mierīgs raksturs, tikšot izteiktas prasības pēc pilsonības un vēlēšanu tiesībām visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Osipovs lēš, ka gājienā piedalīsies ap 500 cilvēku. Tas būšot "pēdējais brīdinājums Latvijas varasiestādēm" pirms ķerties "pie radikālākām protesta formām, piemēram, kā Francijā".

Gājiens plānots plkst.17 no Barklaja de Tolli pieminekļa uz Viesturdārzu. Pēc Osipova teiktā, iespējams, gājiens dosies gan uz Rīgas domi, gan Saeimu, taču precīzs maršruts pagaidām nav zināms.

Rīgas pilsētas izpilddirektora Andra Grīnberga preses sekretārs Uģis Vidauskis pastāstīja, ka pēc pašreiz spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem gājiens "ir automātiski atļauts, kamēr nav aizliegts".

"Izpilddirektora rīcībā nav informācijas, kas liktu gājienu ierobežot. Ja būs iebildumi no kādām struktūrām, tad tos izvērtēsim," sacīja Vidauskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!