Lai gan valdības vadītājs aicinājis iedzīvotājus palīdzēt apkarot inflāciju un taupīt līdzekļus, Ekonomikas ministrija savās sporta spēlēs "Prāta vētras" skaņu aparatūras un skatuves īrei tērējusi 10 000 latu, pašu koncertu gan grupa "uzsaukusi" draudzības vārdā, otrdien vēstī "Diena".
Sporta spēlēs Kandavā pagājušās nedēļas nogalē grupa uzstājusies bez honorāra, taču pienācīgā līmeņa aparatūras īre izmaksājusi tikpat daudz, cik, piemēram, Rīgas dome paredzējusi tērēt 18.novembra svētku salūtam, ziņo laikraksts "Diena"

"Prāta vētras" menedžere Aija Grimze laikrakstam pavēstījusi, ka šāda summa līdzīgos pasākumos ir pavisam normāla. "Tā bija parasta sporta dienu skatuve, nekas īpašs, kā jau zaļumballēs," viņa piezīmē.

Ministrijas un tās 12 pakļautības iestāžu darbinieku sporta svētkus koordinājusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), un "Prāta vētru" tajos piedalīties aicinājis LIAA direktors Andris Ozols, ar kuru mūziķi bieži spēlējot kopā futbolu.

Kopumā spēlēs piedalījās ap 1000 dalībnieku un no pieaugušajiem ņemta dalības maksa, kas segusi ēdināšanas izdevumus.

Laikraksts arī norāda, ka citas ministrijas uz līdzīgiem pasākumiem pazīstamus mūziķus aicināt nemēdz. Piemēram, Izglītības un zinātnes ministrijas sporta spēlēs uzstājušās vietēja mēroga grupas un izdevumi bijuši ievērojami mazāki, savukārt Bērnu un ģimenes lietu ministrija šogad sporta svētkus vispār nav rīkojusi, un arī agrāk visas izmaksas seguši paši darbinieki.

Ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš pagājušajā nedēļā raidījumā "Kas notiek Latvijā?", runājot par inflācijas apkarošanu, norādīja, ka Ekonomikas ministrija ar savu mazo budžetu cenās ietaupīt.

"EM ir mazs budžets, mēs paskatījāmies, ja mēs gribam realizēt tos uzdevumus, kādi mums ir uzdoti nolikumā un valdība ir uzdevusi, tad tie ir apmēram 10 vai vairāk miljoni latu. Mēs redzam, ka tādus apjomus prasīt mazai ministrijai būtu bezatbildīgi" tāpēc EM plāno atsevišķu iestāžu likvidāciju un apvienošanu, lai pildītu tās funkcijas efektīvāk. Varbūt mēs esam maza ministrija, mēs ietaupīsim dažus simtus tūkstošus latu... ," raidījumā sacīja ministrijas pārstāvis, piekrītot, ka tādā veidā jārāda rīcības piemērs citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!