Saskaņā ar SKDS oktobrī veikto aptauju 5% barjeru iekļūšanai Saeimā pārvarētu piecas partijas – opozīcijas partijas "Jaunais Laiks" un "Saskaņas centrs"- kuras ir aptaujas līderes, kā arī Zaļo un Zemnieku Savienības, apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un Tautas partija, kuras reitings ir tikai nedaudz virs barjera - 5,7%, liecina laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze".
SKDS pētījumā par TP gatavi balsot 5,7%. JL un SC aptaujā ieguvušas katra 11,2%.

Par TB/LNNK oktobrī bija gatavi balsot – 5%, par ZZS - 8,3%, bet par LPP/LC - 2,5%.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar "Latvijas Fakti" aptauju, oktobrī dramatiski kritušies koalīciju veidojošo partiju – Tautas partijas (TP) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitingi. Iekļūšanai Saeimā nepieciešamo 5% barjeru nepārvarētu TP, par kuru šajā mēnesī balsotu tikai 4,8%. Saeimā iekļūtu ZZS, tomēr gūtu nelielu skaitu mandātu. Oktobrī par šo partiju savas balsis bija gatavi atdot 6,4% iedzīvotāju. Saeimā neiekļūtu arī LPP/LC par kuru balsis atdot gatavi 2,7% vēlētāju.

Savukārt populārākās partijas oktobrī bija "Jaunais laiks" (JL) un "Saskaņas centrs"(SC), par kurām balsotu attiecīgi 11% un 12% vēlētāju.

Reaģējot uz straujo koalīcijas partiju reitingu kritumu oktobrī, Tautas partija (TP) atzīst kļūdas un sola novembra kongresā nākt ar jaunu piedāvājumu sabiedrībai. Līdzīgi arī LPP/LC atzīst kļūdas un sola laboties, savukārt ZZS reitinga kritums neuztrauc, jo tā esot pārejošā parādība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!