Līdzšinējās valdību veidojošās partijas otrdien vienojās ar partiju "Jaunais laiks" (JL) turpināt sarunas par iespēju kopīgi strādāt jaunajā valdībā.
"Ļoti pamatīgās diskusijās vienojāmies, ka turpināsim sarunas," sacīja Tautas partijas priekšsēdētājs un līdzšinējais premjers Aigars Kalvītis.

Kalvītis žurnālistiem pieļāva, ka jaunajā valdībā varētu strādāt piecas Saeimā pārstāvētās labējās partijas. "Mēs varētu sadarboties, strādāt kopā, taču, lai ģimenē būtu laba saskaņa, ir nepieciešama laba saziņa, un, lai tā būtu, ir nepieciešams runāt," sacīja Kalvītis.

Nākamā tikšanās partijām paredzēta šo piektdien, 23.novembrī.

JL izvirzītais premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis pēc tikšanās atzina, ka šīsdienas saruna bijusi par principiem un, pēc viņa domām, partijas varētu būt gatavas strādāt kopā. "Mēs esam gatavi piecu partiju sarunas turpināt tālāk un strādāt kopā," sacīja Dombrovskis.

Šīsdienas sarunas bijušas par principiem, uz kādiem partijas varētu sadarboties, taču šodien nav ticis runāts par personālijām.

Kā ziņots, JL šodien tikās ar esošās valdošās koalīcijas pārstāvjiem, lai runātu par jaunas valdības izveidošanu. JL uzskata, ka tai ir lielas cerības strādāt nākamajā valdībā, aģentūrai LETA sacīja JL izvirzītais premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis. Viņaprāt, pašreiz valdošajai koalīcijai, lai tā atgūtu sabiedrības uzticību, valsts darbā ir nepieciešams iesaistīt JL.

Politiķis atzina, ka JL vairs obligāti neuzstās, lai Satversmē tiktu izdarīti grozījumi, kas vēlētājiem ļautu rosināt Saeimas atlaišanu. "Procedūra par Saeimas atlaišanu rit savu gaitu, un mēs obligāti neuzstāsim, ka Satversmē ir jāizdara grozījumi, jo process virzās uz priekšu tik un tā, neatkarīgi no politiķu vēlmēm," sacīja Dombrovskis.

"Mēs gribam dzirdēt JL uzstādījumu. Viņiem ir jāpasaka, vai ir gatavi strādāt valsts labā," iepriekš sacīja Kalvītis, uzsverot, ka nepieņemama var būt vienīgi JL nostāja par nepieciešamību izveidot pagaidu valdību. Savukārt Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis zemkopības ministrs Mārtiņš Roze norādīja, ka sarunas varētu apgrūtināt JL izvirzītais priekšnosacījums, kas paredz sagatavot Satversmē grozījumus par tautas tiesībām atlaist Saeimu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!