Tautas partijas (TP) izvirzītais premjera amata kandidāts, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns principiālu apsvērumu dēļ nelasot avīzes un neskatoties žurnālista Jāņa Dombura televīzijas raidījumu "Kas notiek Latvijā?".

Intervijā žurnālam "Privātā Dzīve" Zalāns uzsver, ka avīzes nelasa, lai "neizlasītu to informāciju, kas manī radītu negatīvas emocijas".

"Par mani rēc, ka es neskatos "domburšovu". Es ne tikai neskatos, es darīšu visu, lai ne es, ne cilvēki, kurus es uzskatu par cilvēkiem, tur nepiedalītos," sacījis premjera amata kandidāts.

"Latvijas politiķi ir sagājuši sviestā. Viņi uzskata, ka aiziet uz "domburšovu" nozīmē pusotra stundu tiešā ētera. Es domāju pretēji. Tur no pusotras stundas dabū labi ja desmit minūtes, kur tajā laikā vēl viens tev visu laiku mēģina aizbāzt muti, mēdās kaut ko," PDz citē Zalānu. Pēc Zalāna domām, "tam džekam [Domburam] ir reālas problēmas, es točno saku".

Kā uzskata premjera amata kandidāts, ja politiķim nepieciešams uzstāties tiešraidē, jāiet uz citu Latvijas Televīzijas raidījumu - "100.pants", "kur ir aci pret aci ar žurnālistu".

Domburs atzina, ka Zalāna izteikumus personiski neuztver, jo, ja nesāk rupji apmelot, tad negrib nolaisties līdz tādam līmenim.

"Var teikt, ka avīzēs ir kaut kas labs vai slikts, bet ja cilvēks, kurš ir premjera kandidāts, nelasa avīzes, tad jautājums jau ir par to, kāda ir viņa attieksme ne tikai pret avīzēm, bet arī pret sabiedrību, kurai avīzes ir kā komunikācijas līdzeklis," norādīja Domburs.

Viņš atzina, ka no aptuveni 1000 cilvēkiem, kuri līdz šim ir piedalījušies raidījumā, būs daļa, kas atkārtoti to darīs. "Iedomājoties Zalāna izteikumu: "Es darīšu visu, lai viņi neietu," es iedomājos par pārējiem politiķiem, kuriem būtu jāatbild uz jautājumu, vai viņi grib, lai Zalāns viņus uzskata par cilvēkiem," sacīja Domburs.

Žurnālists pastāstīja, ka arī Zalāns ir aicināts piedalīties trešdien paredzētajā raidījumā "Kas notiek Latvijā?", taču atbilde no viņa nav saņemta.

Zalāns otrdien žurnālistiem atzina, ka viņš, visticamāk, trešdien nedosies uz "Domburšovu", jo ""Domburšovs" – šis vārds vien jau izsaka šī pasākuma būtību, tās neesot normālas debates, kur politiķi varētu diskutēt bez cenzūras un ņirgāšanās".

Zalāns pauda nožēlu, ka Latvijā ir tikai viens "Domburšovs" un nav vairāki diskusiju klubi, "tā nav šausmu filma", sacīja Zalāns, norādot, ka neesot normāli, ka cilvēki skatoties šīs debates, saķer galvu un šausminās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!