Augot neatmaksāto kredītu skaitam, tiek izsolīti aizvien vairāk nekustamo īpašumu. To cena bieži vien ir zemāka, nekā tirgus cena, sestdien vēsta laikraksts "Diena".
Lielākā daļa šādu īpašumu pieder pārpircējiem, kas tos iegādājušies pirms nekustamo īpašumu tirgus attīstības tempu krituma, bet nu vairs nespēj segt savas kredītsaistības, informē laikraksts.

Kavēto kredītu īpatsvars starp tiem aizņēmumiem, kas izsniegti mājsaimniecībām, pērn decembra beigās veidoja jau 9,5%. 2007.gada septembra beigās parādnieku bija tikai 8%, savukārt jūnijā - 6%. Kopumā kavētie kredīti ir aptuveni pusmiljarda latu vērtībā, vēsta "Diena", atsaucoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas datiem.

Tomēr kredītu parādniekiem atsavinātos īpašumus pārdot ir grūti, līdz ar to aizvien biežāk nākas rīkot otro vai pat trešo izsoli, kur īpašuma cena var nokristies līdz pat 60% no sākotnēji noteiktās, vēsta laikraksts. Daļēji tas saistīts ar stingrajiem dalības izsolēs noteikumiem, piemēram, prasību samaksāt pilnu iegādātā īpašuma cenu 30 dienu laikā, kas lielā mērā ierobežo privātpersonu iespējas pretendēt uz atsavināto īpašumu iegādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!