Foto: DELFI

Jaunā konservatīvā partija (JKP) tās Ētikas komisijas ietvaros vērtēs partijas biedra un valdes locekļa Gunta Rasima rīcību, veidojot seksuālas attiecības ar jaunieti laikā, kad pats bija jaunatnes lietu speciālists, portālam "Delfi" apstiprināja partijas valdes priekšsēdētājs Gatis Eglītis.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz vairākām Rasima vadīto organizāciju kādreizējām dalībniecēm, vēstīja, ka Rasims, būdams jaunatnes lietu speciālists, izmantojis varas pozīciju un veidojis seksuālas attiecības ar jaunieti, tāpat 12 gadus vēlāk viņai sūtījis savas kailbildes. Tāpat divām jaunietēm viņš uzmācies.

Šobrīd politiķa rīcību vērtēs partijā.

"Vakar vakarā bija valdes sēde, informāciju nodevām Ētikas komisijai vērtēšanai," portālam "Delfi" apliecināja Eglītis.

Jāmin, ka Rasims ir arī JKP valdes loceklis. Eglītis pauda, ka pēc Ētikas komisijas lēmuma varēs spriest par Rasima vietu partijā. Tāpat viņš sacīja, ka šobrīd nav noteikts termiņš, kādā komisijai būtu jāziņo valdei savi secinājumi.

Kā iepriekš vēstīts, lai gan jaunā sieviete vērsās policijā, tā lietu izbeidza, jo nesaskatīja agresīvu uzvedību vai uzbāzīgu komunikāciju no Rasima puses. Arī viņš pats neatzīst, ka būtu izmantojis varas pozīciju attiecībās ar jaunajām sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!