Pēc vairāk nekā pusgadu ilgas slimošanas darbā atgriezies Jelgavas Kārtības policijas biroja 2.nodaļas 2.iecirkņa priekšnieks Aldis Griestiņš, kurš pērnā gada augustā pēc smagas avārijas ar dienesta automašīnu "Hyundai Santa Fe" nonāca reanimācijas nodaļā. Par izraisīto negadījumu viņš sodīts administratīvi.
Kriminālprocesu, kas bija uzsākts par minēto negadījumu, jau pagājušā gada decembrī izbeidza Valsts policijas Iekšējās drošības birojs, nosūtot lēmumu par administratīvās lietvedības uzsākšanu Jelgavas policijai.

Kā "Ziņām" pastāstīja Jelgavas Kārtības policijas biroja 3.nodaļas priekšnieks Aivars Putniņš, Griestiņš sodīts par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā. Pēc eksperta slēdziena, policijas amatpersona braukusi ar ātrumu, kas no 31 līdz 40 kilometriem stundā pārsniedzis atļauto, un par šo pārkāpumu uzlikts 60 latu sods. Alkohols pēc avārijas policista asinīs netika konstatēts.

"Sasistās automašīnas vietā esam saņēmuši jaunu, taču, kas maksās par sabojāto transporta līdzekli, nezinu. Ticamākais, ka apdrošinātāji, kā to paredz noslēgtais līgums," skaidro Jelgavas Administratīvā biroja priekšnieks Zigurds Grants.

Dienesta izmeklēšana par šo gadījumu netika uzsākta, jo Griestiņa rīcībā nebija saskatāmi Dienesta gaitas likuma pārkāpumi.

"Ziņas" jau rakstīja, ka pagājušā gada 25.augustā Tērvetes ielā Griestiņa vadītais trafaretais "Hyundai Santa Fe" nobrauca no ceļa un, uzarot grāvi, apmeta vairākus kūleņus. Negadījums notika ārpus darba laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!