Līdzīgi kā premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), Saeimas deputāts Aigars Kalvītis (TP) uz Pekinu dodas arī labklājības ministre Iveta Purne (ZZS), kas vizītes laikā no 3.līdz 9.septembrim "klātienē atbalstīs Latvijas paraolimpiešus".
Kā informē Labklājības ministrijā, Purne atklās Latvijas sportistu svinīgās sagaidīšanas ceremoniju.

"Šī ir ļoti būtiska iespēja cilvēkiem ar invaliditāti apliecināt savas spējas un integrēties sabiedrībā. Augstu vērtēju gan pašu sportistu iniciatīvu, gan treneru, kā arī atbalstītāju ieguldījumu mūsu paralimpiešu sagatavošanā. Uzskatu, ka Paralimpisko spēļu dalībnieki ir pelnījuši tikpat lielu uzmanību, atzinību un atbalstu kā mūsu olimpieši," atzīst Purne.

Ministre atklās ceremoniju, "tādējādi parādot Latvijas valdības atbalstu cilvēku ar invaliditāti integrācijai sabiedrībā un atzīstot viņus kā pilnvērtīgus sabiedrības locekļus, kas spējīgi uz dažādiem sasniegumiem, tajā skaitā sportā. "

Purne ir iecerējusi apmeklēt sportistus arī Olimpiskajā ciematā, vērot sēdvolejbola sacensības, kā arī viesoties Pekinas invalīdu rehabilitācijas centrā.

 

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!