Uzņēmumu reģistra (UR) galvenais valsts notārs šonedēļ atcēla „Latgales radio” akciju kontrolpaketes pārdošanas darījuma reģistrāciju, kas ļāva trešdien atjaunot „Latgales radio” raidīšanu latgaliešu valodā Rēzeknes, Daugavpils, Jēkabpils un Balvu frekvencēs, informē “Sabiedrība citai politikai” (SCP).
SCP informē, ka jau ceturtdien „Latgales radio" no automātiskā režīma pāries uz dzīvo ēteru un atsāks raidīt ziņas no studijas Rēzeknē.

„Raidīšanas frekvence „Latgales radio" tika piešķirta, pamatojoties uz faktu, ka šī raidstacija būs latgaliešu valodā. „Latgales radio" strādā fanātiski latgaliešu valodas kopēji, tāpēc esam pateicīgi visiem, kas cīnījās par „Latgales radio" atjaunošanu," sacīja SCP Rēzeknes nodaļas vadītāja Gundega Rancāne.

Jau ziņots, ka februāra sākumā SCP Nacionālajai Radio un televīzijas padomei (NRTP) pieprasīja izmeklēt gadījumu, kad radiostacija „Latgales radio" pārtraukusi raidīšanu latgaliešu valodā. Frekvence „Latgales radio" tika piešķirta tieši ar mērķi sekmēt latgaliešu valodas un kultūras saglabāšanu un attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!