Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Gunārs Dāboliņš piektdien izsniedza iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL) iesniegumu ar lūgumu atbrīvot viņu no ieņemamā amata un atvaļināt no dienesta robežsardzē 14.aprīlī. Formālais iemesls – izdienas vecuma sasniegšana, informēja robežsardzē.
Dāboliņš brīvprātīgi iestājies dienestā robežsardzē 1992.gada 1.aprīlī. No 1996.gada septembra (13 gadus) ir robežsardzes priekšnieks. 1999.gadā Ministru kabinets Dāboliņam piešķīra ģenerāļa pakāpi. 2006.gadā iekšlietu ministrs pagarināja dienestu ģenerālim G.Dāboliņam līdz 2011.gadam.

Par pašaizliedzību un panākumiem, strādājot Latvijas valsts un tautas labā, robežsardzes priekšnieks ģenerālis Dāboliņš 2004.gadā tika apbalvots ar Ministru kabineta Atzinības rakstu, kā arī par sevišķiem nopelniem valsts robežas apsargāšanā 2008.gadā tika apbalvots ar Viestura ordeni

Iepriekš dāboliņš bija lūdzis toreizējam premjeram Ivaram Godmanim piešķirt robežsardze papildus finansējumu, vai arī sniegt atbildi - vai atvaļināt no dienesta 565 robežsargus, atvaļināšanas gadījumā lūdzot piešķirt gandrīz 0,95 miljonus latu pabalstu izmaksāšanai. Dāboliņš atzinis, ka taupības pasākumu dēļ tā vairs nav spējīga pilnvērtīgi apsargāt robežas un pildīt Latvijas saistības Šengenas zonā.

Dāboliņš toreiz norādījis, ka viņam ir tikai dažas rīcības iespējas - piedalīties masveida Iekšlietu ministrijas personāla protesta akcijās vai godīgi atzīties partneriem ES, ka visu taupības pasākumu rezultātā robežsardze vairs nav spējīga izpildīt savus pienākumus un saistības, kuras Latvijas ir uzņēmusies iekļaujoties ES un Šengenas telpā. Tāpat Dāboliņš varētu "demisionēt un pārlikt visas problēmas uz citu pleciem". Tomēr Dāboliņš nolēmis vērsties pie premjera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!