Foto: F64
Juridiski valdībai pērn, novembrī pārņemot "Parex banku", nebija nekādu iespēju liegt Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim saņemt noteikta apmēra procentus, atsaucoties uz bijušo premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC), raksta "Neatkarīgā Rīta Avīze". Vēl vairāk - abi baņķieri prasījuši pat vēl lielākus procentus.

Jau ziņots, ka ik mēnesi Kargins un Krasovickis saņem pa 200 000 latiem katrs.

Premjers atzīmējis, ka likuma priekšā abi baņķieri esot tādi paši noguldītāji kā citi un arī viņiem pienākas procentu maksājumi. Turklāt nevienā auditā neesot pierādīts, ka "Parex Banka" līdz bankrotam esot novesta ļaunprātīgi.

Godmanis stāstījis, ka vēl pirms bankas pārņemšanas Kargins pie viņa vērsies, norādot, ka esot nepieciešams paaugstināt procentu likmes viņa un Krasovicka ģimenēm par to noguldītajiem aptuveni 36 miljoniem latu. Premjers šādu priekšlikumu esot noraidījis. Savukārt par abu baņķieru ģimeņu un bijušo akcionāru saistītu personu rīcību, izņemot naudu no "Parex Bankas" pirms tās sabrukuma, Godmanis uzzinājis vien vēlāk.

Tāpat Godmanis par "pilnīgi normālu" atzīst finanšu ministra Einara Repšes (JL) rīcību, lūdzot Ģenerālprokuratūrai izvērtēt bankas pārņemšanu. Ekspremjers pats arī esot gatavs liecināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!