ASV valdība 90 dienu laikā atklās jaunu mājas lapu, kurā viens peles klikšķis pavērs iespēju iepazīties ar visiem federālās valdības Internetā ievietotajiem resursiem, pavēstīja ASV prezidents Bils Klintons.
"Kad lapa tiks pabeigta, tā kalpos kā vienots ieejas punkts pasaules vislielākajā, un, iespējams, vislietderīgākajā, mājas lapu kolekcijā", pirmajā uzrunā tautai Internetā teica Klintons.

Izmantojot jauno mājas lapu, amerikāņi drīzumā varēs ne tikai sūtīt un saņemt informāciju, bet arī veikt dažādas izsmalcinātas operācijas, piemēram, izsekot sociālo maksājumu veikšanai, atrast ekonomisku automašīnu, mācīties veikt ieguldījumus, pārbaudīt reisu aizkavēšanos lidostās, apgūt veselīga uztura mācību, kā arī daudzas citas lietas.

"Jaunā mājas lapa ir daļa no mūsu mēģinājuma kļūt par ātrdarbīgu, tehnoloģiski augsti attīstītu un lietotājiem draudzīgu valdību", norādīja Klintons.

ASV pilsoņiem apsolīta arī 50 000 dolāru balva par visnoderīgāko jaunievedumu, kas papildus uzlabos mājas lapas darbību, kura, turklāt, netiek uzturēta par nodokļu maksātāju līdzekļiem.

Līdz gada beigām http://firstgov.gov reālā laika režīmā visiem būs iespējams piedalīties arī izsolēs, lai saņemtu ASV valdības pasūtījumus preču un pakalpojumu piegādē.

Pagaidām ASV valdības informācija un pakalpojumi tiek izvietoti vairāk nekā 20 000 mājas lapās. Paredzams, ka http://firstgov.gov spēs ik sekundes ceturtdaļu veikt vairāk nekā miljarda dokumentu meklēšanu, norādīja Baltā nama pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!