Foto: AFP/Scanpix

Nogrūst no pasaules pirmās raketes troņa pieredzējušo amerikānieti Serēnu Viljamsu ir pārāk grūti, sacīja rumāniete Simona Halepa, kura WTA reitingā atrodas otrajā vietā.

Viljamsa pasaules pirmās raketes godā atrodas jau kopš pērnā gada, turklāt 32 gadus vecā amerikāniete ir gados vecākā WTA ranga līdere tā vēsturē.

Tikmēr uzlecošā zvaigzne 22 gadus vecā Halepa neuzskata, ka šobrīd viņai būtu reālas iespējas aizsniegties līdz Viljamsai.

"Viljamsa joprojām spēlē, līdz ar to ir grūti savākt nepieciešamos punktus," izteicās Halepa. "Mans karjeras sapnis ir uzvarēt kādā no "Grand Slam" turnīriem."

"Viljamsa ir ļoti spēcīga un spēlē ļoti labi, piemēram, nesen aizvadītajā ASV atklātajā čempionātā, kur viņa uzvarēja. Serēna ir lieliska čempione, tāpēc nemaz negribu domāt par pasaules pirmās raketes goda iekarošanu," pauda Halepa.

Līdz šim Halepai vēl ne reizi nav izdevies triumfēt kāda "Grand Slam" turnīra sacensībās, lai gan šogad viņa sasniedza Francijas atklātā čempionāta finālu.

Šo var uzskatīt par sportistes izlaušanās gadu, jo vairumā nozīmīgo turnīru viņa labākos rezultātus uzrādījusi tieši šogad, kas ļāvis tikt līdz pasaules ranga otrajai vietai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!