Bez starpgadījumiem svētdien, 16. martā noslēdzās sabiedrisko organizāciju rīkotais gājiens un pasākums latviešu leģionāru piemiņai pie Brīvības pieminekļa.
"Kluba 415" aktīvisti neorganizētā gājienā no Torņakalna stacijas devās uz Brīvības pieminekli. Pie Okupācijas muzeja "Kluba 415" aktīvistiem pievienojās fonda "Latvietis" atbalstītāji un uz pieminekli devās jau aptuveni 100 cilvēki.

Gājiena dalībniekus pie pieminekļa ar aplausiem sagaidīja aptuveni 60 vecāka gada gājuma cilvēki, kā arī tūristi, kas ar interesi vēroja šīs aktivitātes.

Pēc "Dievs, svētī Latviju" nodziedāšanas, gājiena dalībnieki un apkārt esošie ļaudis nolika ziedus pieminekļa pakājē.

Starp pasākuma dalībniekiem bija ari kāds aizsargu tērpā tērpies kungs, taču policijas darbinieki, kuri uzmanīja šo pasākumu, vīrieti neaizturēja un arī neko viņam neaizrādīja.

Pēc ziedu nolikšanas un karavīru dziesmu dziedāšanas pasākuma dalībnieki pamazām izklīda, bet Latvijas Nacionālās frontes vadītājs Aivars Garda klātesošajiem izplatīja īpašu paziņojumu par 16.martu.

Žurnālistiem Garda atzina, ka viņš negatīvi vērtē latviešu leģionārus, kuriem, viņaprāt, trūkst drosmes aizstāvēt sevi un kuri pārāk viegli pakļaujas Rietumu spiedienam. Pēc Gardas domām, Latvijas iedzīvotājiem tiek iestāstīt, ka Rietumos nesaprot, kas bija latviešu leģions, un tādēļ šīs dienas atzīmēšana tiek aizliegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!