Aizdomās par grautiņa sarīkošanu Latvijas Nacionālās sporta skolas telpās Rīgā, Skanstes ielā, kur lietā tika likti gan šaujamieroči, gan beisbola nūjas, policija jau aizturējusi sešus vīriešus, viņu vidū ir arī iespējamais grautiņa iniciētājs, līzinga kompānijas "Inserviss Group" Analītiskās daļas vadītājs, 28 gadus vecais Maksims G.
Kā ziņots, incidentā sporta skolas telpās četri cilvēki guva ievainojumus. Grautiņš notika 3.oktobrī ap plkst.12. Sporta skolas telpās ienāca vairāk nekā 20 vīrieši un vairākas reizes ar pistolēm izšāva uz cilvēkiem, kuri trenējās, bet pēc tam sāka viņus sist ar beisbola nūjām.

Izmeklēšanas laikā tiesa jau apcietinājusi trīs aizturētos - 1975.gadā dzimušo Maksimu G., 1975.gadā dzimušo Anatoliju un 1979.gadā dzimušo Sergeju, bet vēl trijiem ar šo noziegumu saistītiem vīriešiem tiesībsargājošās iestādes piemērojušas drošības līdzekli - parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu. Starp tiesas apcietinātajiem vīriešiem bez Maksima G. ir vēl viens SIA "Inserviss Group" darbinieks.

Izmeklēšanas laikā likumsargi atsavinājuši vairākus noziegumā izmantotos priekšmetus.

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Zvīdre informēja, ka 3.oktobrī policija ierosināja krimināllietu pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas par huligānismu personu grupā, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, lietojot ieročus, kā arī izmantojot citus priekšmetus. Naktī uz 6.oktobri RGPP 1.biroja 1.nodaļas darbinieki aizturējuši pirmos aizdomās turamos.

Pēc Zvīdres teiktā, nozieguma motīvs, kā tika pieļauts jau izmeklēšanas sākumā, bijis savstarpēja rēķinu kārtošana. Aizdomās turamie iepriekš nav bijuši tiesāti, taču atradušies policijas redzeslokā. Vakar RGPP lūgusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret aizturētajiem.

No citiem komentāriem par izmeklēšanu, aizturētajiem un viņu nodarbošanos Zvīdre izmeklēšanas interesēs atteicās.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, "Inserviss Group" kopš 1995.gada piedāvā līzinga un kredīta pakalpojumus un šobrīd ir viena no lielākajām firmām šajā nozarē blakus tādām kompānijām kā SIA "Unilīzings", SIA "Hanza līzings", SIA "Parekss līzings", AS "Lateko līzings" un AS "RD līzings".

Uzņēmuma pārstāvju komentāru par notikušo pagaidām nav izdevies iegūt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!