SIA "Eldikrija" Rīgā, Republikas laukumā, būvē jaunu kompleksu "Citadele", kurā būs darījumu centrs un dzīvojamā māja, pastāstīja ēkas projekta autoru arhitektu biroja "Uģis Šēnbergs" vadītājs Uģis Šēnbergs.
Celtniecības projekts, kuru saskaņoja jau 2000.gadā, sākotnēji paredzēja šajā vietā uzbūvēt viesnīcu, taču celtniecības laikā mainīja telpu izmantošanas mērķi, tomēr saglabājot saskaņoto ēkas apjomu.

Kopš 2000.gada, kad ēkas celtniecībai izsniedza būvatļauju un sāka celtniecību, ir izrakta būvbedre, pievilktas dažas ārējās inženierkomunikācijas un veikti citi būvlaukuma sagatavošanas darbi. Pašreiz tiek dzīti pāļi ēkas pamatu izveidei, stāstīja Šēnbergs. Celtniecības darbus veic būvfirma PBLC.

Darījumu centra un daudzdzīvokļu ēkai būs no septiņiem līdz deviņiem stāviem, un "ēka pilsētbūvnieciski kalpos kā pāreja no Zemkopības ministrijas augstceltnes uz sešstāvu apbūvi Miķeļa ielas pusē", stāstīja Šēnbergs. "Te atradīsies dažādas tirdzniecības telpas, biroju telpas, restorāns, vairāki sadzīves pakalpojumu sniedzēji un dzīvokļi," projektu raksturoja projekta autors.

Kopumā ēkā plānots izveidot aptuveni 30 tirdzniecības un darījumu telpas, kā arī ap 300 dzīvokļiem, bet ēkas pagrabstāvā atradīsies stāvvieta 200 automašīnām. "Dzīvokļi nav domāti lieli, tie būs vidēja izmēra divu, triju un četru istabu dzīvokļi," pastāstīja arhitekts. Tāpat viņš piebilda, ka dzīvokļu cenas būs "pieejamas, jo Latvijas tirgus situācija neļauj būvēt dārgus dzīvokļus un gadiem ilgi gaidīt, kad kāds tos nopirks".

Šēnbergs arī pavēstīja, ka celtniecības darbus plānots pabeigt 15 līdz 16 mēnešu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!