Igaunijas aizsardzības spēku virspavēlnieks kontradmirālis Tarmo Keutss uzskata, ka armijai būtu jāiegādājas tanki un bruņu transportieri, taču aizsardzības ministrs Jiri Luiks uzskata, ka tuvāko gadu laikā Igaunija finansiālu apsvērumu dēļ nevarēs atļauties iegādāties šādu tehniku, ziņo laikraksts "Postimees".
"Mums ir nepieciešams zināms daudzums bruņumašīnu. Bruņu transportieru M-114 vai arī tādu, kas būtu aprīkoti ar artilērijas ieročiem, t.i., tanki. Mums ir ļoti vajadzīgi tanki, gan kājnieku vienību taktikas uzlabošanas nolūkiem, gan kājnieku vienību atbalstam," intervijā laikrakstam sacīja Keutss.

"Manuprāt, un tā domā arī aizsardzības ministrs Luiks, galvenais jautājums ir par labu tanku pirkšanas izmaksām. Nav noslēpums, ka mūs interesē tanki "Leopard-1"," sacīja bruņoto spēku virspavēlnieks.

Pēc Keutsa domām, Igaunija varētu iegādāties tankus "Leopard-1" no partnervalstīm, kuras plāno nomainīt šos tankus pret jaunāka modeļa "Leopard-2" tankiem. Pagaidām gan konkrētas sarunas par šīs tehnikas iegādi nav notikušas.

Tomēr aizsardzības ministrs Luiks vairākkārt masu informācijas līdzekļiem ir paziņojis, ka šobrīd Igaunijai nav līdzekļu tanku iegādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!