ASV Federālās pārtikas un medikamentu administrācijas amatpersonas pagājušās nedēļas beigās Sirakūzu pilsētā atklājušas slepenu cilvēku klonēšanas laboratoriju, kas pieder reliģiskajam grupējumam "Raēliešu kustība", vēsta "Los Angeles Times".
Privāto bioloģisko laboratoriju izveidojuši ASV un Francijā populārā ufologu reliģiskā kulta piekritēji, un tas ir pirmais gadījums Amerikas Savienoto Valstu vēsturē, kad oficiālās varas iestādes sākušas minētā kulta un tā piekritēju laboratorijas darbības izmeklēšanu. Laikraksta publikācijā norādīts, ka Sirakūzu laboratorijas speciālisti centās klonēt 11 mēnešus vecu mirušu zīdaini - kāda Ņujorkas štata likumdošanas sapulces locekļa dēlu. Zinātniskais centrs atrodas blakus mājai, kur dzīvo viena no minētā kulta garīgajām vadītājām Bridžita Boiseljē.

ASV valdības pārstāvji apgalvo, ka bioloģisko laboratoriju nodibinājusi kompānija "Clonaid", kura 1997.gadā uzdevās par pasaules pirmo komerciālo cilvēku klonēšanas kompāniju, saņemot finansiālu atbalstu no bijušā franču autobraucēja un žurnālists Kloda Vorilona. 1973.gadā šis vīrs nāca klajā ar paziņojumu, ka esot ticies ar citu planētu iemītniekiem, un kopš tā laika dēvē sevi par pravieti Raēlu.

Ufologu kulta piekritēju skaits pasaulē, galvenokārt Francijā, Kanādā, ASV un Dienvidāzijas balstīs, sasniedz vairākus tūkstošus. Raēlieši tic, ka ar gēnu inženierijas palīdzību cilvēki spēs bezgalīgi atjaunoties un dzīvot mūžīgi.

Boiseljē kundze žurnālam paziņoja, ka viņa esot atbildīga par minēto projektu, un ka laboratorijā tiešām bija izvērsti cilvēka klonēšanas darbi. "Savu nodarbi neuzskatu par nelikumīgu, un speciālistu grupa ir koncentrējusi savus pūliņus zinātnes jomā, cenšoties sasniegt nosprausto mērķi pat ja tai nāksies atstāt ASV, lai turpinātu pētījumus ārzemēs," viņa uzsvēra, piebilstot, ka oficiāla apsūdzība laboratorijai neesot izvirzīta.

ASV kongresa Pārstāvju palātas Enerģētikas un tirdzniecības lietu komitejas preses sekretārs Pīters Šefilds atzīst, ka ASV valdības pārstāvji apstiprina Sirakūzu laboratorijas atrašanu un cilvēka klonēšanas procesa apturēšanu. "Zinātnieku grupa, šķiet, bagātīgi tiek finansēta un tic saviem panākumiem," viņš norāda, piebilstot, ka šāda kombinācija ir draudoša un pārāk nopietna, lai to atstātu novārtā, lai arī cik dīvains rādās raēliešu kults.

Savukārt ASV valdības struktūra - Federālā Pārtikas un medikamentu administrācija, kura uzrauga likumību medicīnas un farmācijas jomā, atsakās sniegt jebkādus komentārus Sirakūzu laboratorijas sakarā, uzsverot tikai, ka izmeklēšana process minētajā lietā turpinoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!