Kāds ietekmīgs amerikāņu politiķis un sektanti, kas tic, ka dzīvību uz Zemes radījuši citplanētieši, mēģinājuši klonēt desmit mēnešus vecu zīdaini, pirmdien ziņo britu laikraksts "Times".
41 gadu vecais Marks Hants no Čarlstonas pilsētas, kurš bijis štata likumdošanas institūcijas loceklis un neveiksmīgi balotējies ASV Pārstāvju palātas vēlēšanās, 1999.gada septembrī zaudēja dēlu, kurš nomira pēc sirds operācijas.

Kad mazais Endrjū nomira, vecāki saglabāja daļu no viņa audu šūnām sasaldētā veidā un nolēma sameklēt kādu, kas varētu viņu atdzīvināt. Hants apbraukāja puspasauli, meklējot šādus zinātniekus, un satika franču bioķīmiķi Bridžitu Buaseljē.

Zinātniece ir bīskape raeliešu sektā, kuras locekļi tic, ka dzīvību uz Zemes radījuši citplanētieši. Šo reliģiju dibināja bijušais autobraucējs un žurnālists Klods Vorijons, kuram citplanētieši 1973.gadā uz NLO borta esot atklājuši pasaules rašanās noslēpumus.

Pēc šīs atklāsmes bijušais sportists sāka saukties par Raelu un atvēra savas sektas mītni NLO veltītā izklaides parkā netālu no Kanādas pilsētas Monreālas.

Raelieši apgalvo, ka sektai ir 50 tūkstoši piekritēju visā pasaulē. Sektas nodibinātā kompānija "Clonaid", kuras direktore bija Buaseljē, veica pētījumus ģenētikā un piedāvāja interesentiem klonēšanas pakalpojumus par 200 tūkstošiem ASV dolāru (127 tūkstošiem latu).

Hants vērsās pie Buaseljē ar lūgumu klonēt mirušo dēlu, un viņi nolēma izveidot šim nolūkam atsevišķu firmu "Bioserve Inc.", kurā Hants ieguldīja pusmiljonu dolāru (317 tūkstošus latu). Hants noīrēja telpu kādā skolā, bet Buaseljē pieņēma darbā trīs zinātniekus.

Iznēsāt Endrjū klonu bija gatavas 50 sievietes, to skaitā Buaseljē meita. Bija iecerēts, ka viņas visas piedalīsies šajā pasākumā, jo arī aita Dollija tika klonēta pēc vairāk nekā 200 neveiksmīgiem mēģinājumiem.

Kad par šo ieceri uzzināja ASV varas iestādes, tās vienojās ar Buaseljē un Hantu par tēva vārda un laboratorijas atrašanās vietas neizpaušanu, ja eksperiments tiks pārtraukts.

Tomēr Buaseljē turpināja sniegt intervijas, kurās apgalvoja, ka darbs tiks turpināts. Hants bija neapmierināts ar viņas rīcību, nomainīja laboratorijas durvju atslēgu un paziņoja, ka eksperiments nav ticis tālāk par bērna DNS dzīvotspējas pārbaudi.

Federālā zvērināto tiesa paziņoja, ka vāc liecības, kas ļautu apsūdzēt Buaseljē ASV likumu pārkāpumos.

Buaseljē solīja turpināt eksperimentus citās valstīs, ja cilvēka klonēšana ASV tiktu galīgi aizliegta, un piebilda, ka kompānijai "Clonaid" ir laboratorija ārvalstīs, neprecizējot tās atrašanās vietu. Pēc dažām ziņām, "Clonaid" nesen atvērusi biroju Dienvidkorejā.

Viņa uzsvēra, ka ieņemt Hanta vietu klonēšanas eksperimentā vēlas divi tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!