Recepte 4 personām: 8 sarkanās bietes; 1 kg kartupeļu; 1 ēd.k. saulespuķu eļļas; sāls; paprikas pulveris; 100 g marinētu peperoni (asā paprika).

Mērcei:

300 g vājpiena biezpiena

90 g svaigā krēmveida siera (t.s.s. 30%)

2 tējk. gaišā Balsamico etiķa

½ tējk. sasmalcinātu ķimeņu

½ saišķītis diļļu

pipari

daži pilieni šķidrā saldinātāja

Pagatavošana:

  1. Sarkanās bietes nomizo, ietin alumīnija folijā un 60 minūtes cep 200 grādu karstā cepeškrāsnī.
  2. Kartupeļus pamatīgi nomazgā, ar visu mizu sagriež daiviņās un apviļā eļļas, sāls un paprikas pulvera maisījumā. Uzliek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo foliju. Peperoni sagriež gredzenos un apbārsta ar tiem kartupeļus. Cep 200 grādos 25 minūtes, vairākas reizes apgriežot.
  3. Mērcei samaisa biezpienu ar svaigo sieru, etiķi un ķimenēm. Dilles sasmalcina un pievieno mērcei, pievieno arī sāli, piparus un saldinātāju. Ceptās sarkanās bietes krusteniski iegriež, pilda ar zaļumiem un pasniedz ar kartupeļiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!