Foto: Publicitātes attēli

Ņemot vērā tautas nobalsošanas rezultātus, Daugavpils dome vēstulē Saeimas deputātiem rosinājusi izdarīt izmaiņas likumdošanā, kas ļautu pašvaldībās, kur lielākā daļa pilsoņu referendumā nobalsoja par otru valsts valodu, saziņā ar iedzīvotājiem izmantot krievu valodu, informēja vietējā pašvaldībā.

Pēc ierosinājuma autoru domām, tādējādi pašvaldību pakalpojumi kļūtu saprotamāki un pieejamāki, kā arī uzlabotos dialogs starp vietējo varu un iedzīvotājiem.

Lai veicinātu valsts valodas apgūšanu, Daugavpils dome rosinājusi piešķirt valsts finansējumu latviešu valodas bezmaksas mācību kursu organizēšanai.

Daugavpils dome rosinājusi arī vienkāršot Latvijas Republikas pilsonības piešķiršanas kārtību Latvijā dzimušajiem nepilsoņu (citu valstu pilsoņu un bezvalstnieku) bērniem, iekļaut valstī svinamo svētku dienu sarakstā arī pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus - 7.janvāri, nosakot to kā brīvdienu, kā arī, ņemot vērā sarežģīto sociāli ekonomisko situāciju valstī, atcelt soda sankcijas par latviešu valodas nepietiekamām zināšanām.

Minētos ierosinājumus darba tikšanās laikā Daugavpils domes vadība nodevusi Saeimas deputātiem no Daugavpils.

Darba tikšanās gaitā, kurā piedalījās Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova (Attīstības partija), priekšsēdētājas vietnieki Vitālijs Azarevičs, Vjačeslavs Širjakovs un Līvija Jankovska, kā arī Saeimas deputāti Dmitrijs Rodionovs (SC), Rihards Eigims (ZZS), Marjana Ivanova-Jevsejeva (SC) un Jānis Lāčplēsis (V), bet nevarēja ierasties deputāte Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), tika pārrunātas arī Daugavpils reģionālās slimnīcas finansējuma problēmas.

Daugavpils reģionālās slimnīcas vadība vairākkārt ir vērsusi uzmanību uz to, ka pie pašreizējiem finansēšanas līguma nosacījumiem slimnīcai var rasties nopietnas problēmas.

Daugavpils domes vadība iepazīstināja Saeimas deputātus ar situāciju slimnīcā un aicināja viņus palīdzēt rast risinājumu samilzušajai problēmai, lai reģiona iedzīvotāji arī turpmāk varētu saņemt kvalitatīvu aprūpi.

Daugavpils slimnīcas vadītājs Aivars Zdanovskis šajā sarunā nepiedalījās, jo bija devies uz Veselības ministriju.

Tikšanās mērķis bija sākt dialogu starp pašvaldību un Saeimas deputātiem par reģionā samilzušajām problēmām. Plānots, ka turpmāk šādas tikšanās notiks regulāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!