Daugavpils novadā 14.jūlijā palika par vienu ciemu mazāk – no dokumentiem tika izsvītrots Višķu pagasta ciems Degļi, vēsta portāls "D-fakti.lv".

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 11.panta pirmo un otro daļu un 2009.gada 3.novembra Ministru kabineta noteikumu Nr.1269 "Adresācijas sistēmas noteikumi" 30.punktu, Daugavpils novada domes deputāti nolēma atcelt ciema statusu ciemam "Degļi". Ciemā vairs nedzīvo cilvēki un nav reģistrēta neviena ēka.

Višķu pagasta pārvaldes darbinieki pastāstīja, ka pēdējā Degļu ciema iedzīvotāja ir mirusi 2009.gadā, un tur vairs nav nevienas ēkas. Ciems atradās aiz Luknas kompleksa "Latgales bekons".

Tas ir Daugavpils novadā pirmais precedents, taču, spriežot pēc visa, nebūt ne pēdējais: novadā ir vēl 43 ciemi, kas reāli vairs neeksistē un ir palikuši tikai oficiālos dokumentos.

Visvairāk izmirušo ciemu ir Tabores pagastā - 12, aiz tā seko Demenes pagasts, kur neeksistē jau 11 ciemi. Ambeļu pagastā izmiruši astoņi ciemi. Pārējos pagastos šie skaitļi nav tik briesmīgi - pa vienam līdz trijiem ciemiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!