Foto: F64
Sabiedrībai ir tiesības zināt informāciju par "Parex" pārņemšanas lietu, pēc tikšanās žurnālistiem uzsvēra ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) un valsts kontroliere Ingūna Sudraba.

"Ir svarīgi, lai sabiedrība zinātu patiesību," žurnālistiem sacīja Sudraba. Valsts Kontroles ziņojums par "Parex" pārņemšanu būs pilnībā zināms 1.oktobrī. Taču abas amatpersonas akcentēja, ka tajā ir tādi aspekti, par kuru atslepenošanu nepieciešams valdības lēmums, kā arī tādi, par kuriem nepieciešama Latvijas Bankas atļauja.

Gan Dombrovskis, gan Sudraba nevēlējās vēl atbildēt, vai būtu jāizvērtē amatpersonu rīcība, pārņemot "Parex". Premjers žurnālistiem atgādināja, ka Ģenerālprokuratūra jau veic pārbaudi "Parex" pārņemšanas lietā. "Delfi" jau rakstīja, ka trešdien "Dienā" ģenerālprokurors Jānis Maizītis atzinis: lai runātu par iespēju sākt kriminālprocesu par "Parex" pārņemšanas lietu, vispirms jāpierāda, ka valstij nodarīti zaudējumi.

Dombrovskis un Sudraba arī solīja, ka publicēšanai paredzētajā Valsts Kontroles ziņojumā būšot aplūkots, kāpēc savlaicīgi netika liegta finanšu līdzekļu aizplūšana no bankas. Sudraba gan norādīja, ka nebūs pieejamas ziņas par konkrētām privātpersonām un viņu noguldījumiem, jo to liedz Personu datu aizsardzības likums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!