Piektdien, 25. augustā grupai “Prāta vētra” nāks klajā jauns albums “Izlase”. Tajā apkopotas 20 dziesmas no grupas četriem albumiem, kuras pašiem grupas dalībniekiem likušās interesantas un iepriekš nav izdotas diska formātā, tai skaitā arī nekur nepublicētā dziesma “Īssavienojums”, kas ir Eirovīzijas dziesmas “My Star” latviskā versija.
No grupas pirmā albuma - “Vairāk nekā skaļi” iekļautas tādas populāras kompozīcijas kā “Ziema”, “Jo tu nāc”, “Skaidri zinu, ka šodien gribēšu palikt tepat”, “Saulespilsētas kalni”. Tās, kā saka grupas dalībnieki, “ir dziesmas, kas lika pamatus mūsu ticībai, ka šai pasaulē mūs stiprina mūzika un cilvēciskās attiecības.”

No šodienas skatījuma puišiem gan tās liekas mazliet naivas un varbūt salīdzinoši ne pārāk profesionāli izpildītas, tomēr ļoti godīgas.

No “Veronikas” – grupas otrā albuma, kas grupas vērtējumā ir tās līdz šim dumpinieciskākais un eksperimentālākais darbs, “Izlasē” iekļautas slavenās “Lidmašīnas”, kā arī “Dārznieks, un citi, grupas žargonā saukti “dauzonīgi” skaņdarbi.

Albums “Viss ir tieši tā kā tu vēlies” “Izlasē” pārstāvēts ar dziesmām “Tavas mājas manā azotē”, “Neatgriešanās”, “Romeo un Džuljeta”, kā arī ar tituldziesmu.

Arī bez dziesmām no pēdējā albuma “Starp divām saulēm”, ko fani, nevarot sagaidīt jaunu grupas albumu, jau pagalam pārspēlējuši, “Izlase” neiztiek – gan “Prom uz siltajām salām”, gan “Lec”, gan “Puse no sirds” ir te.

Ideja par albumu, kā stāsta “prātnieki”, nākusi jau pirms Eirovīzijas, bet sakarā ar ārkārtīgo interesi, kas par grupu tika izrādīta pēc konkursa, ar daudzajiem koncertiem ārvalstīs, albuma iecere realizējusies tikai tagad.

Šis būs viens no pirmajiem albumiem, ko izdos latviešu valodā arī ārvalstīs. Pirmā valsts, kas izteikusi šādu vēlēšanos, ir Somija. Iespējams šo domu nostiprinājuši arī grupas dalībnieku vērojumi, - sniedzot autogrāfus ārzemēs, dažu fanu rokās bijuši arī grupas iepriekš tikai latviešu valodā izdotie albumi. Renārs Kaupers esot pamanījis pat grupas iedziedātā mūzikla albumu “Šveiks”.

Nākamie singli, ko paredzēts izdot ārzemēs, ir "Weekends Are Not Happy Days" ("Brīvdienas nav manas laimīgās dienas") Skandināvijā, "Under My Wing" ("Tavas mājas manā azotē") Vācijā, un, ja grupa piekritīs, - "Welcome To My Country" ("Tu izvēlējies palikt") Beļģijā.

Grupa šodien atrodas Beļģijā, bet jau piektdien - albuma izdošanas dienā, “Prāta vētra” atgriežas Latvijā, lai sniegtu koncertu Dzintaru koncertzālē un sestdien piedalītos “Multikluba” svinībās Valmierā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!