Foto: DELFI
Svētdien vakarā no Līgatnes dabas taku voljera izbēgusī lācene Made vēl nav atgriezusies voljerā un nav arī interesējusies par ēsmai izlikto pārtiku, informēja Līgatnes dabas taku apmeklētāju centrā.

Ir zināms, ka lācene atrodas netālu no voljera, un dabas taku zvērkopji turpina strādāt, lai lāceni atvestu atpakaļ līdz voljeram, no kura tā jau otro reizi izmukusi.

Madi nav paredzēts dzīt ar medniekiem vai iemidzināt ar miega zālēm, lai nogādātu atpakaļ voljerā. Lāci paredzēts līdz voljeram aizvest mierīgi un klusām, līdzīgi kā tas darīts pērn. Arī šajā gadā dzīvnieka notveršanas darbus vada zvērkope Velga Vītola.

Pa nakti lācis nav mielojies ar izliktajām ēsmām. Pašlaik situācija mežā nav tāda kā pērn rudenī, kad Made izbēga pirmo reizi. Mežā nav ne sēņu, ne ogu, apkārtnes dārzos nav ābolu. Zvērkopji cer, ka lācis meklēs pārtiku, tādēļ pats izlems atgriezties voljerā.

Made izbēgusi gandrīz mēnesi pēc tam, kad tika iegūti nepieciešamie līdzekļi lācenes Ilzītes mājas celtniecībai.

Jau ziņots, ka pašreizējā Ilzītes mītne ir laba, taču lācenei ir trīs radinieki, kuru sen celtā mītne vairs nav droša un piemērota dzīvošanai. Dabas taku darbinieki paredz lielos lāčus - Madi, Puiku un Miku - pārvietot uz Ilzītes mājvietu.

Apmeklētājiem Līgatnes dabas takas pirmdien ir slēgtas.

Šajā reizē lācis izkļuvis no būra tāpat kā pagājušajā gadā - izrokot dziļu bedri zem būra metāla režģiem.

Lācene Made pērn jau reizi devās brīvsolī, naktī uz 18.augustu izrokot sev ceļu zem iežogojuma. Toreiz lācis nākamajā dienā tika atrasts pie kādām mājām našķojamies ar āboliem.

Ņemot vērā, ka dabas takās mītošie lāči ir saraduši ar cilvēku klātbūtni, tiem ir mazināts baiļu instinkts. Sastapšanās ar šādu lāci ir bīstama, toreiz sacīja Līgatnes pašvaldības pārstāvji.

Foto:Lāči Līgatnes dabas parkā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!