Foto: LETA

Šonedēļ notikušajā topošās Jēkabpils partijas darba grupas sanāksmē nolemts dibināt politisko partiju ar nosaukumu, kurā būtu Jēkabpils vārds, un viens no iniciatoriem, Jēkabpils domes priekšsē¬dētājs Leonīds Salcevičs pastāstīja, ka dibināšanas kongresu iecerēts sasaukt līdz vasaras vidum, bet datumu vēl nevarot no¬saukt, vēsta laikraksts "Brīvā Daugava".

"Ap 60% no bijušās "LPP/LC" Jēkabpils nodaļas 101 bied¬ra joprojām ir aktī¬vi, un varu apliecināt, ka mani domubiedri visi arī pie-dalīsies jaunās reģionālās partijas dibināšanā. Vārdus gan nesaukšu, bet mūsu partijā būs cilvēki no visdažādākajiem sociālajiem slāņiem — no perspektīva at¬bilstošu vecumu sasnie¬guša vidusskolēna līdz pat sirmam cienījamam pen¬sio¬nāram," paudis Salcevičs.

Pašlaik turpinās darbs pie parakstu vākšanas un partijas dibināšanas dokumentu izveides. Nākamā darba grupas sanāksme gaidāma 4. jūnijā.

Pēdējās pašvaldību vēlēšanās 2009. gada 6. jūnijā no partijas "LPP/LC" Jēkabpils domē tika ievēlēti četri deputāti — Aleksandrs Deinis, Māris Dimants, Edgars Lamba un Leonīds Sal¬c¬e¬vičs.

Jau ziņots, ka Salcevičs jau pērnā gada nogalē pieļāvis iespēju, ka līdz ar LPP/LC likvidāciju uz partijas Jēkabpils nodaļas bāzes varētu izveidot reģionālo partija.


Pērn novembra beigās LPP/LC ceturtdien kongress nolēma izbeigt  Šlesera reformu partijas LPP/LC darbību.  Salcēvičs toreiz kongresā atzinis, ka viņš piedalās jau piektās partijas likvidēšanā. Viņš ir bijis biedrs partijā "Saimnieks", "Demokrātiskajā partijā "Saimnieks"", "Latvijas ceļā" un LPP/LC. Salcēvičs prognozēja, ka jau pusgada laikā bijušie LPP/LC biedri "izšķīdīs", un par partijas kļūdu nosauca "nespēju noturēt ģimenes vērtību latiņu", ko partija pacēla ļoti augstu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!