Foto: LETA
Šogad, Jūrmalas pilsētas dome, sadarbībā ar Jūrmalas tūrisma uzņēmumiem, Jūrmalas tūrisma informācijas centra pārstāvniecību Minskā, aviosabiedrību "Air Baltic", Rīgas Tūrisma attīstības biroju Live Rīga un Latvijas vēstniecību Baltkrievijā turpina īstenot mārketinga aktivitātes, lai piesaistītu tūristus no Baltkrievijas, informē pašvaldības preses dienests.

No nāka'mas trešdienas 6. aprīļa līdz sestdienais 9.aprīlim, Jūrmalas pilsētas dome tradicionāli piedalīsies tūrisma izstādē "OTDIH" Minskā, kur iepazīstinās ar jaunajiem atpūtas, kūrortārstniecības un ceļojumu piedāvājumiem, ka arī prezentēs tūrisma informatīvos materiālus krievu valodā.

Baltkrievijas tūristi ir ļoti nozīmīgi Jūrmalai, jo viens ceļotājs vidēji 14 dienas atpūšas kūrortu viesnīcās un kūrorta-rehabilitācijas centros. Arī pēc kopējā ārvalstu tūristu skaita Baltkrievija Jūrmalā ieņem 5. vietu. Tūristu skaits no Baltkrievijas pieaug pavasarī un ziemā, kas ir īpaši svarīgi Jūrmalai, lai veicinātu sezonalitātes samazināšanos.

Jūrmalas stendā tiks pārstāvētas Latvijas ceļojumu aģentūras "Laimtūre", "Meeting Travel & SPA Consultants", "Latvia Tours Con-Ex", "Rix Travel", kā arī kūrorta viesnīca "Hotel Jūrmala Spa ", Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, un Jūrmalas Tūrisma informācijas centra pārstāvniecība Baltkrievijā - tūrisma aģentūra "Latinserviss ".

Nākam ceturtdien 7. aprīlī Latvijas vēstniecībā Baltkrievijā notiks tūrisma profesionāļu darba seminārs, kurā tiks apbalvotas aktīvākās tūrisma aģentūras Minskā 2010.gadā.

Darba semināru organizē Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar aviokompāniju "air Baltic", Rīgas Tūrisma attīstības biroju un Latvijas vēstniecību Baltkrievijā. Darba semināru ar savu produkciju no Latvijas atbalsta AS "Latvijas Balzams", AS "Dzintars" un SIA "Saldus pārtikas kombināts". Plānots, ka pasākumu apmeklēs 50 pārstāvji no tūrisma uzņēmumiem Baltkrievijā.

Jūrmalas pilsētas domes un uzņēmēju dalība starptautiskajā tūrisma izstādē "OTDIH 2011" tiek finansēta no Eiropas Savienības aktivitātes "Ārējo tirgu apgūšana - ārējais mārketings" līdzekļiem.

Par to Jūrmalas pilsētas dome vienojusies ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru projekta "Jūrmalas kūrortpilsētas dalība ārvalstu starptautiskajās tūrisma izstādēs un gadatirgos" īstenošanā.

Jūrmalas pilsētas dome, kūrortviesnīca "Hotel Jūrmala Spa", tūrisma aģentūras "Laimtūre", "Con-ex", "Meeting Tour" un Latvijas viesnīcu un restorānu asociācija projektā saņem 50% līdzfinansējumu no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!