Aizputes novada Kalvenes zoodārza iemītniekiem šī gada bargā ziema netraucē, pastāstīja Rīgas Zooloģiskā dārza Kalvenes filiāles "Cīruļi" pārvaldnieks Arnis Bergmanis. Mājdzīvnieki uzturas kūtīs, bet savvaļas zvēri nav siltzemju dzīvnieki un dzīvo savos dabiskajos apstākļos.

Kā uzsvēra Bergmanis, zoodārza iemītniekiem nelabvēlīgākas bija bija pēdējo četru piecu gadu siltās ziemas. Lietū un slapjdraņķī zvēriem samirkst kažoki, bet aploki pārvēršas dubļu jūrā, turpretim šajā bargajā ziemā zvēri jūtoties labi, arī barība dzīvniekiem esot sarūpēta pietiekamā daudzumā.

Zoodārzā mītošie četri lāči kopš decembra vidus guļ ziemas miegu, pastāstīja Bergmanis. Pagājušā gada novembra beigās tika pabeigta plēsīgo putnu kompleksa atjaunošana.

Kompleksā mīt jūras ērgļi, klinšu ērgļi, ūpji, grifi. Zoodārza iemītnieku saimē notikušas arī izmaiņas. Šī gada janvārī viena vilcene nosūtīta uz Norvēģiju, bet otra - uz Zviedriju. Kalvenes zoodārzs uz Tallinu drīzumā gatavojas nosūtīt pagājušajā gadā dzimušo lūsi un mājas jaku. Aiznākamnedēļ Kalvenes zoodārza saimi papildinās viens gvanaku pāris no Rīgas Zooloģiskā dārza.

Kalvenes zoodārzā mīt lāči, lūši, vilki, tiņi, kiangi, lamas, kamielis, staltbriedis, zilās govis, aitas, mājas kazas, mežacūkas, āpši, jenotsuņi, vāveres un citi iemītnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!