Foto: DELFI
Līgatnes lāči, kas naktī uz sestdienu mēģināja izrakties no aploka, ir ļoti nervozi, un patlaban vēl nav pieņemts lēmums, vai tos pārvietot vai ne, pastāstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra preses sekretāre Kristīne Barševska.

Viņa gan sacīja, ka no Rīgas zoodārza uz Līgatni svētdien plānots aizvest pārvietojamos konteinerus, kas ir droši un izturīgi un kur nepieciešamības gadījumā arī lāčus varētu ievilināt. Konteineri tiks novietoti blakus lāču mājai.

Barševska norādīja, ka pašlaik lāči ir ļoti nervozi, tamdēļ tie tiek novēroti. Viņa arī aicināja ziņkārīgos nebraukt uz Līgatni un nemēģināt apraudzīt lāčus, jo Līgatnes dabas takas joprojām ir slēgtas.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā informēja, ka svētdien, 29.aprīlī, atsaucoties Līgatnes dabas parka lūgumam, Nacionālie bruņotie spēki nosūtīs uz parku Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru "Mi-17". Plānots, ka parka rajonā tas ieradīsies ap plksten 10.00.

Ministrija piebilda, ka jau sestdien aviācijas bāzes speciālisti apmeklēja dabas parku un uz vietas iepazinās ar situāciju un izvērtēja iespējas parka voljēros mītošo lāču transportēšanai uz drošāku vietu. Viņi arī deva norādījumus, kas dabas parka vadībai būtu jāveic pirms helikoptera iesaistes.

Jau vēstīts, ka pagājušajā naktī lāči mēģinājuši izrakties no aploka, kas saistīts ar pārošanās laiku, un dzīvnieki acīmredzot domājuši, ka tepat tuvumā vēl ir nedēļas sākumā nošautā lācene Made, kas ar viņiem līdz šim dzīvoja kopīgā aplokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!