Foto: LETA
Lai neļautu Līgatnes lāčiem Mikum un Puikam izkļūt brīvībā, sestdien vakarā uz Līgatnes Dabas taku parku no Rīgas Zooloģiskā dārza atgādāti divi savvaļas dzīvnieku konteineri, kas ierobežos lāču pārvietošanās iespējas voljērā, informēja Dabas aizsardzības pārvaldē.

Katra konteinera aptuvenais svars ir vairāk nekā 400 kilogrami, tāpēc to uzstādīšanai svētdien iesaistīs Nacionālo bruņoto spēku helikopteru.

Lēmumu par šāda risinājuma nepieciešamību un efektivitāti kopīgi pieņēma Līgatnes dabas taku vadība, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Dabas aizsardzības pārvalde, iepriekš apsekojot Līgatnes dabas taku teritoriju un lāču voljēru apkārtni.

Tāpat Līgatnes dabas takās tiek nostiprināts esošais voljērs - vairākās kārtās uzstādīti elektriskie gani un nostiprinātas esošās metāla konstrukcijas.

Līgatnes dabas takas ir slēgtas, tāpēc cilvēki aicināti  turp nedoties, lai netraucētu atbildīgos dienestus darbā un neapdraudētu savu drošību un dzīvību. 

Jau ziņots, ka Līgatnes lāči, kas naktī uz sestdienu mēģināja izrakties no aploka, ir ļoti nervozi, un vēl nav pieņemts lēmums, vai tos pārvietot vai ne.  

Lāči mēģinājuši izrakties no aploka, kas saistīts ar pārošanās laiku, un dzīvnieki acīmredzot domājuši, ka tepat tuvumā vēl ir nedēļas sākumā nošautā lācene Made, kas ar viņiem līdz šim dzīvoja kopīgā aplokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!