“Talantu fabrikas muzikālā teātra” mūzikla “Tā ir jānotiek” pirmizrāde divās daļās notika Gulbenes pilsētas stadionā piektdien. Stadionu šovasar jau otro reizi piepildīja skatītāju ovācijas.
Tik lielu interesi skatītāji pirmoreiz izrādīja, vērojot Vislatvijas vidējās paaudzes deju svētkus 5.jūnijā.

Jau pulksten 18.00, pirms skatītāji bija pulcējušies Gulbenes pilsētas stadionā, desmit fabrikanti - Aisha, Candy, Vanilla, Grace, Kristy, da Gunchi, Chupes, Floyds, U.C.I.S., Roberto un trīs profesionāli dejotāji izmēģināja balsis un kustības. Turp bija devušies arī nepacietīgākie fani, lai pirmie gūtu mūzikla dalībnieku autogrāfus. Nebaidoties no augumā lielajiem apsargiem, meitenes devās tieši pie fabrikantiem.

Izrādes “Tā ir jānotiek” sižetu dramaturģiski sakārtojis Ivo Briedis, inscenējumu veidojis Dailes teātra režisors Valdis Liepiņš, scenogrāfs ir Aigars Ozoliņš un horeogrāfe - Inga Raudinga. Izrādes Latvijas brīvdabas estrādēs organizē Arņa Medņa producentu kompānija.

Apbrīnojama bija fabrikantu drosme brīvi pārvietoties pa piecus metrus augstajām skatuves konstrukcijām, bāra leti un krēsliem uz riteņiem. Izrādei jaunieši gatavojās katru rītu un katru vakaru četras stundas Dailes teātrī profesionāļu uzraudzībā. Viņus ir apdrošinājusi firma “BTA”.

Kāpēc mūzikla pirmizrāde notika tieši Gulbenē, stāsta “Talantu fabrikas” menedžere Iveta Medne: “Pasākuma vietas izvēlējās, ņemot vērā iepriekšējo “Talantu fabrikas” koncertu ieņēmumu rādītājus un skatītāju ieinteresētību. Gulbeni kā pirmizrādes vietu noteica sponsori - “BAF” veikalu tīkls.

Stadiona tribīnēs pulcējās aptuveni trīs tūkstoši skatītāju. Izrāde bija ieinteresējusi gan jauniešus, gan arī vecāka gada gājuma skatītājus. Šova pirmizrādi bija ieradies vērot arī viesis no Itālijas - Roberto brālēns. Desmit fabrikantu šovs ļāva mūzikas un dejas mīļotājiem izdzīvot mirkļus no realitātes šova “Fabrikas muzikālais teātris”.

Izrādes sižeta pamatā bija stāsts par meiteni no mazpilsētas, kura nonākusi šovā “Talantu fabrika” un satiek savu pirmo mīlestību. Mīlētāju lomās iejutās Vanilla un Floyds.

Izpildot 23 Raimonda Paula, kā arī citas populāras melodijas, jaunieši demonstrēja emocionālus mirkļus no televīzijas šovā piedzīvotā - cerības, konkurenci, uzvaras prieku, izbalsošanas draudus, mīlestību, vilšanos un draudzību. Romantisku noskaņu radīja da Gunchi izpildītā latgaliešu tautasdziesma un pārējo fabrikantu kustības ar sārtām svecēm.

Turpretim kompozīcijas “Nāc dejot!” laikā uz skatuves bija redzamas tik tiešām trakas dejas. Skatītāju iemīļotais Chupes un Grace pierādīja savu aktiermeistarību, ironizējot par vīra un neuzticīgās sievas attiecībām.

Izrādes laikā tika atainoti notikumi no dalībnieku iekļūšanas šovā līdz izšķirošajam koncertam, kad skatītāju balsojuma rezultātā noteica uzvarētāju. Šoreiz uzvarēja visi fabrikanti un koncerta noslēgumā pēc skatītāju lūguma divas reizes izpildīja dziesmu “Tā ir jānotiek”.

Mūzikls būs vērojams 17.jūlijā Rēzeknes kultūras un atpūtas parkā, 24.jūlijā - Tukuma Durbes estrādē, 31.jūlijā - Limbažos, 6.augustā - Siguldas pilsdrupu estrādē, 7.augustā - Ogrē, 13.augustā - Talsu Sauleskalna estrādē, 14.augustā - Bauskas pilskalna etrādē un 21.augustā - Ventspilī Reņķa dārzā. Drīzumā iznāks arī mūzikla “Tā ir jānotiek” kompaktdisks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!