Paniņas jeb sviesta piens ir sviesta gatavošanas blakusprodukts. Atspirdzinoši skābenā dzēriena labākā īpašība ir tā zemais tauku saturs – maksimums ap 1% - un gandrīz visas vērtīgās vielas, kas ir piena sastāvā. Olbaltumvielas, lecitīns ("nervu šūnu ķieģelītis"), kalcijs, magnijs, kālijs paniņās ir bagātīgā daudzumā, un palīdz nostiprināt mūsu kaulus, muskuļus un nervus.
250 ml paniņu (tikai 85 kalorijas) sniedz ceturto daļu no pieaugušam cilvēkam dienā nepieciešamā kalcija daudzuma. Dzērienā ir arī pienskābes baktērijas, kas labvēlīgi ietekmē gremošanas sistēmas darbību.

Vēsas paniņas ir īstais dzēriens karstā vasaras dienā. Pārmaiņas pēc, izmantojot blenderi, paniņās var iejaukt svaigus augļus vai ogas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!