Trešdien, 3.novembrī, pēc Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta spēles starp Minskas "Dinamo" un HK "Rīga 2000", pēkšņā nāvē miris Latvijas hokejists Sergejs Žoltoks.
Baltkrievijas čempionāta spēle starp Minskas "Dinamo" un "Rīga 2000" kļuva par pēdējo Latvijas izlases uzbrucējam Sergejam Žoltokam.

Spēles sākumā Žoltoks darbojies visai sekmīgi, tomēr kādā spēles epizodē viņa darbība laukumā palikusi lēnāka. Apķēris ar roku seju, Sergejs devās uz rezervistu soliņa.

Tomēr pa ceļam viņa stāvoklis krietni pasliktinājās un, neaizejot līdz apmalei, Sergejs nokrita uz ledus. Tika veiktas visas nepieciešamās darbības, lai uzbrucējs atgūtu samaņu. Nekavējoties Žoltoks tika pārvietots ātrajā palīdzībā, tomēr pa ceļam uz slimnīcu ārsti konstatēja viņa nāvi.

HK "Rīga 2000" rindās Žoltoks paspēja aizvadīt vien sešus mačus, kuros nopelnīja 7 (4+3) rezultativitātes punktus, kā arī 12 soda minūtes. Šajā laikā Rīgas klubs izcīnīja divas uzvaras, reizi spēlēja neizšķirti, kā arī piedzīvoja trīs zaudējumus. HK "Rīga 2000" sastāvā Žoltoks pārsvarā darbojās vienā maiņā ar savu draugu Darbiju Hendriksonu, kā arī Renāru Undeli.

Savulaik Rīgas "Dinamo" (arī "Rīgas Stars") hokejists 1992. gadā devās uz Ziemeļameriku, kur uzsāka savu ceļu uz hokeja meku - NHL. Sākumā vēl Sergejs nespēja nostiprināties Bostonas "Bruins" sastāvā, tomēr pakāpeniski ar savu milzīgo pašatdevi un darbaspējām kļuva par stabilu NHL spēlētāju - papildinot Otavas "Senators", Monreālas "Canadiens", Minesotas "Wild", Nešvilas "Predators" rindas.

Pavisam regulārajā sezonā aizvadītas 588 spēles, kurās gūti 111 vārti un izdarītas 147 piespēles. Tāpat Žoltoks palīdzējis savām komandām cīņās par Stenlija kausu, aizvadot 45 spēles, nopelnīti 18 (4+14) punkti.

Žoltoks savu palīdzību regulāri sniedzis arī Latvijas izlasei, debitējot 1994. gadā. Pavisam kopā izlases rindās Žoltoks aizvadījis 42 spēles, kurās nopelnīti 50 (29+21) punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!