Vienojoties par sadarbību, piektdien, 24. septembrī, politiskā apvienība "Par Labu Latviju!" parakstīja saprašanās memorandu ar Latvijā dzīvojošo Afganistānas kara un citu militāro konfliktu veterānu asociāciju.

Saskaņā ar saprašanās memorandu apvienība "Par Labu Latviju!" atbalstīs likumprojekta izstrādi par Afganistānas kara (1979-1989) dalībnieka statusa noteikšanu. Apvienība iestāties par bezmaksas medicīnisko aprūpi, medikamentus un rehabilitācijas sanatoriju nodrošināšanu Afganistānas kara pirmās un otrās grupas invalīdiem, kā arī Afganistānas karā (1979-1989) bojā gājušo vecākiem, kuriem bojā gājušais ir bijis vienīgais apgādnieks.

Plānots veikt grozījumus ar pensijām saistītos normatīvajos aktos, lai ieskaitītu darba stāžā Afganistānas karā pavadīto laiku ar koeficientu 1x3, aprēķinot izdienas vai vecuma pensijas. Tāpat plānots nodrošināt Afganistānas kara (1979-1989) dalībniekiem bezmaksas medicīnisko aprūpi un vienu reizi gadā rehabilitācijas sanatoriju pēc ģimenes ārsta norīkojuma.

Politiskā apvienība "Par Labu Latviju!" un Latvijā dzīvojošo Afganistānas kara un citu militāro konfliktu veterānu asociācija vienojas par regulāru informācijas apmaiņu, viedokļu saskaņošanu un sadarbību.

Foto attēli no memoranda parakstīšanas ar Latvijā dzīvojošo Afganistānas kara un citu militāro konfliktu veterānu asociāciju pieejami šeit: http://www.flickr.com/photos/parlabulatviju/sets/72157625023987730/.

Politiskā apvienība ir parakstījusi saprašanās memorandus ar vairāk nekā četrdesmit nevalstiskajām organizācijām, tai skaitā ar Latvijas Pensionāru federāciju, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību, Zemnieku Saeimu, Latvijas Kredītņēmēju apvienību, Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociāciju, Latvijas Preses izdevēju asociāciju, Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociāciju u.c.

Papildu informācija:
Edgars Vaikulis
Politiskās apvienības "Par Labu Latviju!"
Preses sekretārs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!