Sākot ar 10. janvāri, neviens vairs nevar sazvanīt Jēkabpils ceļu policiju, kas atrodas Liliju ielā 20. Pagājis jau vairāk nekā pusotrs mēnesis, kopš policija kļuva nesazvanāma, un nekas vēl nav mainījies.
"Brīvā Daugava" (BD) jau rakstīja, ka minētajā datumā ceļu policijas ēkas rajonā strādājusi Rīgas celtniecības firma SIA «Rumba», kas nodarbojās ar dabīgās gāzes ievilkšanu. Ar SIA «Lattelekom» šie darbi bijuši saskaņoti, taču shēmās netika uzrādīts, ka minētajā rajonā atrodas telefona kabeļi.

Tie vairākās vietās tikuši pārrauti. Rajona policijas pārvaldes priekšnieks Valerjans Strapcāns zināja teikt, ka esot uzrakstīts apsekošanas akts, un SIA «Lattelekom», kā arī minētā Rīgas firma, informēti par notikušo. «Latvijas gāzes» Jēkabpils iecirkņa galvenais inženieris Eduards Dronka precizēja, ka pastāvot vienošanās starp SIA «Lattelekom» un Rīgas firmu, ka bojātie kabeļi pie ceļu policijas tikšot sakārtoti.

BD sazinājās arī ar SIA «Lattelekom» bojājumu pieteikšanas daļu. Darbinieks, kurš sevi nosauca par Renāru, no sākuma skaidroja, ka nekāds pieteikums uz nosauktajiem ceļu policijas tālruņiem nav reģistrēts, tāpēc tie esot lietošanas kārtībā. Taču, pārbaudot vēlreiz, viņš paziņoja, ka esot gan bijis pieteikums, un tālruņu līnija salabota jau sen, un tie darbojoties. BD šo viņa apgalvojumu tūlīt pārbaudīja, zvanot pa zināmajiem ceļu policijas numuriem 5202636, 5202638, 5202639. Diemžēl šie numuri vai nu bija aizņemti, vai neatbildēja. Sazinoties pa mobilo tālruni ar ceļu policijas darbinieci, BD noskaidroja, ka neviens sarautos kabeļus nav labojis, un policisti joprojām sakariem izmanto savus personīgos mobilos tālruņus. Arī neviens no «ārpasaules» ar viņem sazināties nevar, ja nu vienīgi ierodoties personīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!