AS "Preses nams" no 4.oktobra izdos vakara avīzi "Večerņaja Riga", kas pārmantos krievu valodas "Rīgas Balss" labākās tradīcijas, informēja "Preses nama" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Daiga Lapsa.
Kā paskaidroja Lapsa, "Rīgas Balss" valodā tiks izdošana tiks pārtraukta, jo tirgū ir samazinājusies interese par tulkotajiem preses izdevumiem. Jaunais laikraksts būs oriģināls. No pirmdienas līdz ceturtdienai "Večerņaja Riga" apjoms būs 16 lappuses, bet piektdienās - 24 lappuses ar televīzijas programmu.

"Preses nama" viceprezidente Lilita Seimuškāne sacījusi, ka krievu valodā nav bijis oriģinālas lokāli sociālas pilsētas avīzes rīdziniekiem, kura sniegtu pilsētniekam ikdienā svarīgu un noderīgu informāciju. "Pilsētas sociālie, komunālie jautājumi, tirgus cenas un iepirkšanās iespējas, informācija, kas domāta speciāli mikrorajonu iedzīvotājiem, interesē visus iedzīvotājus neatkarīgi no tautības," norādījusi viceprezidente.

Jaunā laikraksta redaktore Anna Stroja informējusi, ka avīzes uzmanības centrā būs ne tikai tas, ar ko ir atšķirīgi dažādu tautību pārstāvji, bet arī tas, kas viņus vieno - kultūra, garīgums, ģimenes vērtības.

Laikrakstam esot ļoti spēcīga, gados jauna žurnālistu komanda. "Žurnālistu komandas pamatā būs pilsētas reportieru korpuss, mūsu pārstāvis strādās katrā Rīgas rajonā un katrā domes komitejā," sacījusi redaktore, uzsverot, ka avīze nestrādās pēc domes pasūtījuma, bet tā politiku noteiks redakcija. "Večerņaja gazeta" preses tirdzniecības vietās būs nopērkama pirms plkst.15 un tās cena būs 15 santīmi, bet piektdienās - 20 santīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!