Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga nav pārsteigta par ceturtdienas Saeimas balsojumu, kad amatā uz trešo termiņu netika ievēlēts ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Vienlaikus Vīķi-Freibergu pārsteidz atsevišķu politisko partiju nekaunība, pirms balsojuma solot Maizītim atbalstu, informēja eksprezidentes sekretāre Daina Lasmane.

"Šis balsojums mani diemžēl nepārsteidz un bija visnotaļ paredzams. Varbūt vienīgi pārsteidza nekaunība, ar kādu dažas partijas liekulīgi teicās atbalstām Maizīša kunga kandidatūru, kur bija skaidri sagaidāms, ka slēgtā balsojumā viņu partija balsos "pret"," saka Vīķe-Freiberga.

Kā ziņots, Saeima šodien ģenerālprokurora amatā uz trešo termiņu tomēr neievēlēja pašreizējo Ģenerālprokuratūras vadītāju. Par Maizīša atkārtotu ievēlēšanu balsoja 45, pret bija 47 deputāti.

Tā kā balsojums bija aizklāts, nav zināms precīzs balsu sadalījums, taču iepriekš atbalstu Maizītim solīja gandrīz visas Saeimā pārstāvētās partijas, izņemot Zaļo un zemnieku savienības un LPP/LC deputātus, kuriem bija brīvais balsojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!